Pentagonul reafirmă „importanţa parteneriatului dintre Statele Unite şi Georgia”

Secretarul american al Departamentului de Apărare, Chuck Hagel la Pentagon.
Secretarul american al Departamentului de Apărare, Chuck Hagel la Pentagon. (youtube.)

Secretarul departamentului Apărării al SUA, Chuck Hagel, a reafirmat, miercuri, importanţa cooperări cu Georgia în domeniul militar, în cadrul unei întâlniri desfăşurate la Pentagon alături de omologul său georgian, Irakli Alasania.

În cadrul unui interviu desfăşurat miercuri, ministrul georgian al Apărării a cerut Alianţei Nord-Atlantice să staţioneze „capacităţi defensive” în Georgia.

Pe fondul schimbărilor din climatul geopolitic, Tbilisi vrea o cooperare mai strânsă cu NATO şi are nevoie de o capacitate defensivă mai mare.

În cursul întâlnirii de la Pentagon, Hagel a "reafirmat importanţa parteneriatului dintre Statele Unite şi Georgia şi a promis că cele două state vor continua cooperarea lor intensă", conform unui comunicat al Pentagonului.

Washingtonul a îndemnat Georgia să continue dezvoltarea în domeniul apărării şi interoperabilitatea cu NATO.

Invazia rusă din Ucraina a provocat mari îngrijorări în Georgia, după ce a pierdut, în urma unei intervenţii armate asemănătoare cu cea din Crimeea, două regiuni în favoarea Rusiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe