Patru vehicule cu cinci cadavre ciuruite de gloanţe au fost descoperite la 250 de km de Soci

Cercurile olimpice construite în faţa Aeroportului Internaţional din Soci, 8 ian 2014, Alder, Rusia.
Cercurile olimpice construite în faţa Aeroportului Internaţional din Soci, 8 ian 2014, Alder, Rusia. (Michael Heiman / Getty Images)

Poliţia rusă a descoperit miercuri, în regiunea Stavropol, patru vehicule cu cinci cadavre şi o bombă artizanală ce a explodat chiar la sosirea autorităţilor, notează Ria Novosti, citat de Agerpres.

”La 8 ianuarie, între 00h30 şi 19h30, cinci cadavre cu răni provocate de gloanţe au fost descoperite în patru vehicule”, precizează Serviciul Federal de Securitate (fostul KGB) într-un comunicat.

Regiunea Stavropol, aflată la 250 de kilometri distanţă de staţiunea Jocurilor Olimpice de Iarnă din acest an, a fost pusă sub stare de alertă de către autorităţile ruse. Cele cinci cadavre se aflau în patru autovehicule de aceeaşi marcă. Ancheta autorităţilor a descoperit încă un dispozitiv exploziv artizanal ce a fost declanşat cu ajutorul unui robot al forţelor de securitate, au mai transmis oficialii FSB, citaţi de Interfax.

”O bombă artizanală a explodat în apropierea unuia dintre vehicule, fără să provoace răniţi,” au menţionat aceştia.

Poliţia a deschis o anchetă pentru fiecare din aceste cazuri. Identitatea victimelor nu a fost încă făcută publică.

Locul incidentului se află în apropierea unei zone de conflict între forţele de securitate şi o grupare islamistă din Caucazul de Nord. În acea regiune se află trei mici republici, Daghestan, Inguşeţia şi Cecenia, locul unde militanţi islamişti efectuează aproape zilnic atacuri şi atentate îndreptate împotriva forţelor ruseşti.

În Rusia, autorităţile au impus o alertă de conflict, marţi, cu o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice de Iarnă. Măsurile de securitate din împrejurimile oraşului Soci au fost aduse la nivele extrem de ridicate după ce Doku Umarov, liderul cecenilor şi omul cel mai căutat de către Moscova, a ordonat afiliaţilor islamişti să folosească ”forţă maximă” pentru a împiedica derularea Jocurilor Olimpice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe