Olimpice: Timorul de Est va participa în premieră la JO de iarnă

(Stuart Hannagan / Getty Images)
Epoch Times România
07.01.2014

Timorul de Est, ţară insulară din sud-estul Asiei, va participa în premieră la Jocurile Olimpice de iarnă, după ce schiorul Yohan Goutt Goncalves s-a calificat pentru proba de slalom de la Soci, a anunţat presa locală, potrivit EFE.

Franco-timorezul Goutt Goncalves, în vârstă de 19 ani, a obţinut dreptul de a fi prezent la Jocurile de la Soci, pe 29 decembrie, în Serbia. El a povestit că le-a promis rudelor sale din Timorul de Est că va ridica drapelul naţional la Jocurile care vor începe peste exact o lună în localitatea rusă.

"Toată lumea credea că e o glumă şi în realitate nimeni nu m-a crezut", a spus tânărul, amintindu-şi de momentul promisiunii sale, când participarea la JO de iarnă era doar un vis.

Un reprezentant al Asociaţiei Olimpice din Timorul de Est, Bill Zamut, a afirmat că Goutt Goncalves este primul sportiv din această ţară care obţine prin propriile merite dreptul de a concura la o competiţie olimpică. "În mod normal, ţările mici, cum este a noastră, obţin un wild card şi pot participa", a comentat Zamut.

Goutt Goncalves locuieşte mai mult în Franţa şi merge în fiecare an în Timorul de Est pentru a-şi vizita rudele dinspre mamă.

Timorul de Est, fostă colonie portugheză, a devenit independentă faţă de Indonezia în anul 2002. Populaţia sa este estimată la mai mult de un milion de locuitori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor