Olimpice: Echipele americane de schi şi snowboard vor beneficia de un plan de evacuare de urgenţă la Soci

(MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images)

Echipele de schi şi snowboard ale Statelor Unite vor beneficia pe durata Jocurilor Olimpice de la Soci (7-23 februarie) de un plan de evacuare de urgenţă în cazul unor atacuri teroriste, a anunţat marţi presa americană, citată de AFP.

Conform cotidianului USA Today, societatea Global Rescue, care se află sub contract cu Federaţia americană de schi de la Olimpiada din 2006, va avea la dispoziţie pe durata Jocurilor Olimpice de la Soci cinci avioane pentru evacuarea membrilor delegaţiei americane în cazul unor situaţii de urgenţă.

"Este un caz unic. Nu a mai existat o altă competiţie într-un loc cum este Soci. În ultimii zece ani, nimic nu a mai fost comparabil", a precizat Dan Richard, preşedintele Global Rescue, pentru cotidianul USA Today.

Un purtător de cuvânt al comitetului olimpic american a precizat pentru publicaţia americană că doar Federaţia de schi, care are în componenţă numeroase vedete de talie mondială, precum schiorul Bode Miller şi snowboarderul Shaun White, a decis să adopte asemenea măsuri.

Guvernul rus a anunţat marţi intrarea în vigoare a unui plan de securitate fără precedent în istoria olimpică, cu o lună înaintea deschiderii Olimpiadei de iarnă.