Partidul Ecologist Român: Ministrul Mediului să protejeze pădurile de jaful constant la care sunt supuse
alte articole
Partidul Ecologist Român (PER) a adresat joi o scrisoare deschisă ministrului Graţiela Leocadia Gavrilescu, pentru a îşi exprima consternarea faţă de dezinteresul manifestat de colegii săi deputaţi în legătură cu legea prin care sunt instituite măsuri temporare pentru monitorizarea exporturilor şi a livrărilor intra-comunitare de materiale lemnoase.
Potrivit PER, proiectul de lege pe care Guvernul promitea în luna mai că şi-l asumă, zace prin sertarele Camerei Deputaţilor, în timp ce firmele exportă nestingherite materiale lemnoase. În consecinţă, PER îi cere ministrului Mediului să facă diligenţe pentru ca proiectul să fie introdus pe ordinea de zi a Parlamentului care, reamintim, se va întruni în perioada 24-26 august în sesiune extraordinară.
Redăm integral scrisoarea transmisă de PER ministrului Mediului:
"Partidul Ecologist Român îşi exprimă consternarea faţă de dezinteresul manifestat de colegii dumneavoastră din Camera Deputaţilor în legătură cu legea prin care sunt instituite măsuri temporare pentru monitorizarea exporturilor şi a livrărilor întra-comunitare de materiale lemnoase. Împreună cu premierul Victor Ponta aţi promis în luna mai că veţi face tot posibilul ca exportul de lemn să fie suspendat până la 31 august. Aţi renunţat la Ordonanţa de Urgenţă şi aţi preferat dezbaterea în Parlament. Din cauza acestei decizii proiectul de lege zace prin sertarele Camerei Deputaţilor iar firmele exportă nestingherite materiale lemnoase. Profitând de faptul că în perioada 24-26 august Parlamentul se reuneşte în sesiune extraordinară, vă solicităm să faceţi toate demersurile necesare pentru ca proiectul de lege prin care se suspendă exportul de lemn să fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor. Este obligaţia dumneavoastră să încercaţi să faceţi tot ce este posibil pentru a proteja pădurile de jaful constant la care sunt supuse. În cazul în care nu veţi reuşi să vă achitaţi de această minimă datorie, cu tot respectul, doamnă ministru, vă cerem să vă prezentaţi demisia de onoare."
Reamintim că, potrivit unui studiu Greenpeace, România pierde 3 hectare de pădure în fiecare oră. În perioada 2009-2012 s-au înregistrat în total la nivel naţional 31.456 de cazuri de tăieri ilegale de arbori, soldate cu amenzi sau dosare penale.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.