Parteneriatele de afaceri moldo-române doresc să cucerească pieţele din China şi Japonia

Întrevederea dintre Pavel Filip şi delegaţia Uniunii Naţionale a Patronatului Român (gov.md)
Ştefan Sârbu
18.07.2018

Posibilităţile de valorificare a potenţialului economic al companiilor din Republica Moldova şi România au fost analizate marţi la întrevederea dintre prim-ministrul Pavel Filip şi delegaţia Uniunii Naţionale a Patronatului Român, aflată în vizită la Chişinău.

În cadrul dialogului, membrii delegaţiei române au propus iniţierea unui proiect de internaţionalizare a întreprinderilor din Republica Moldova, alături de cele române, pentru a se lansa, în comun, pe pieţe de desfacere mai mari, precum cele din China sau Japonia, ceea ce va permite participarea agenţilor economici din cele două ţări la misiuni economice, târguri internaţionale şi întâlniri de afaceri.

Părţile şi-au exprimat interesul şi pentru valorificarea potenţialului turistic din Moldova şi România, fiind susţinută ideea elaborării pachetelor turistice comune.

Pavel Filip a menţionat că Guvernul este deschis pentru aplicarea de noi programe care ar facilita dezvoltarea mediului de afaceri, precizând că propunerile expuse de reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român vor fi analizate în cadrul Consiliului Economic pe lângă prim-ministru.

În altă ordine de idei, premierul s-a referit la iniţiativele Executivului pentru lansarea punctelor de control comun la frontiera moldo-română, eliminarea tarifelor de roaming între cele două state, precum şi la construcţia unui pod peste râul Prut.

În prezent, în Republica Moldova activează 1678 de întreprinderi cu capital românesc, statul vecin ocupând locul trei după volumul investiţiilor făcute în economia naţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor