Parlament: Dezbaterea proiectului de amnistiere a corupţilor

Parlamentul dezbate marţi graţierea corupţilor, după ce deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun susţin în continuare proiectul de lege scandalos, pe care au mai încercat să-l pună pe agenda Parlamentului şi astă-toamnă.
Mădălin Voicu, PSD (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
12.03.2013

Parlamentul dezbate marţi graţierea corupţilor, după ce deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun susţin în continuare proiectul de lege scandalos, pe care au mai încercat să-l pună pe agenda Parlamentului şi astă-toamnă.

Aflat pentru a doua oară în Parlament, proiectul de lege care priveşte amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse - de care ar urma sa se bucure aproape toţi demnitarii şi oamenii de afaceri condamnaţi în acte de mare corupţie - are mari şanse de a fi adoptat.

Iniţiatorii acestui proiect de lege care prevede amnistierea infracţiunilor pedepsite cu maximum 4 ani sunt deputaţii Nicolae Păun, de la Partida Romilor şi Mădălin Voicu, de la PSD.

Proiectul prevede ca, în cazul graţierii, sunt iertate în întregime doar pedepsele cu închisoare de până la 6 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă.

De această lege ar beneficia însă şi cei care au de executat pedepse mai mari de 6 ani, întrucât cele cu închisoarea cuprinse între 6 şi 8 ani se graţiază cu o treime, iar cele cu închisoarea între 8 şi 10 ani - cu o cincime.

În toamna anului trecut, prima încercare de a trece acest proiect de lege prin Parlament a eşuat doar pentru că sesiunea legislativă s-a încheiat în timp ce proiectul se afla în circuitul legislativ.

Ulterior însă, Mădălin Voicu şi Nicolae Păun au repus legea spre dezbatere.

„Faţă de multe persoane care se află în penitenciar şi care, în mare parte, şi-au ispăşit pedeapsa, trebuie să dăm dovadă de puţină clemenţă. În România este nevoie de o lege care să ia în discuţie graţierea, parţială în anumite cazuri, şi amnistia. Aceste proiecte de lege sunt aşteptate de foarte multă lume”, a precizat deputatul Nicolae Păun, relevă Adevărul.

Adrian Năstase, Sorin Ovidiu Vantu, Ioan Avram Mureşan şi Decebal Traian Remeş se numără printre cei care ar fi graţiaţi total dacă proiectul va fi adoptat în forma propusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor