Părinţii din Sectorul 5 al Capitalei îşi vor putea duce şi în acest an copiii la grădiniţa de vară

Copii la grădiniţă (facebook.com/Igor Dodon)
Andrei Popescu
31.05.2024

Primăria Sectorului 5 a anunţat, joi, că va continua şi în acest an proiectul “Grădiniţa de vacanţă”, pentru a veni în sprijinul părinţilor şi copiilor în perioada iulie-august.

“Proiectul presupune o alternativă pentru petrecerea vacanţei de vară într-o manieră recreativă, dar şi educativă. Astfel, copiii vor avea ocazia să participe la activităţi care vor contribui la dezvoltarea lor cognitivă, fizică şi socio-emoţională. Proiectul vine atât în sprijinul familiilor cu venituri modeste, cât şi în sprijinul părinţilor care vor să le asigure preşcolarilor participarea la activităţi educative şi recreative de calitate în timpul vacanţei de vară.

Copiii vor face parte din grupe din 15, cel mult 20 de antepreşcolari/preşcolari. În funcţie de numărul solicitărilor, vor fi constituite nu mai mult de 70 de grupe pe lună. Fiecare preşcolar va beneficia de două activităţi recreative pe lună, respectiv Joc şi mişcare şi Limba engleză, costul acestora fiind de 50 lei/ lună/ copil, iar antepreşcolarii vor fi angrenaţi în activităţi de tip Joc şi mişcare”, a transmis Primăria pe contul său de Facebook.

Copiii vor participa la activităţi în aer liber, iar în fiecare grădiniţă vor fi organizate câte două spectacole de teatru de păpuşi în fiecare lună de implementare a proiectului, în valoare de cel mult 15 lei/ copil/ reprezentaţie.

De asemenea, în vederea susţinerii proiectului în condiţii optime, se vor asigura materiale igienico-sanitare în cuantum de aproximativ 20 lei/ lună/ copil şi materiale didactice necesare desfăşurării activităţilor zilnice, în cuantum de aproximativ 150 lei/ lună/ copil.

“În cadrul proiectului, hrana copiilor va fi asigurată în regim de catering, iar contribuţia lunară de hrană va fi suportată de către părinţi. Exceptând cheltuielile aferente hranei, celelalte costuri cu utilităţile, serviciile şi materialele necesare implementării proiectului vor fi suportate din bugetul de venituri şi cheltuieli al fiecărei instituţii şcolare incluse în program”, a mai precizat instituţia.

Toate activităţile din cadrul proiectului vor fi derulate fie de către cadrele didactice, fie sub supravegherea cadrelor didactice, în situaţia în care activităţile sunt coordonate de personal extern şcolii.

Unităţile de învăţământ deschise pe timpul verii:

- Grădiniţa Nr. 34 (prin Creşa Ariel şi Aurora), pentru nivelul antepreşcolar

- Grădiniţa Electromagnetica, pentru nivelul antepreşcolar

- Grădiniţa Nr. 34 pentru nivelul preşcolar

- Grădiniţa Nr. 73 pentru nivelul preşcolar

- Grădiniţa Paradisul-Verde pentru nivelul preşcolar

- Grădiniţa Nr. 185 pentru nivelul preşcolar

- Grădiniţa Nr. 205 pentru nivelul preşcolar

- Grădiniţa Nr. 242 pentru nivelul preşcolar

- Grădiniţa Căsuţa Fermecată pentru nivelul preşcolar

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor