Parchetul General, reacţie după decizia CCR: Dosarul OUG 13 merge înainte pe unele infracţiuni

Investigaţia în dosarul OUG 13 este în curs de desfăşurare şi priveşte următoarele fapte prevăzute de legea penală: sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi fals intelectual, a anunţat Parchetul General.
Augustin Lazăr (wall-street.ro)
Andrei Pricopie
13.03.2017

Parchetul General condus de Augustin Lazăr a transmis un semnal clar la scurt timp după controversata decizie a Curţii Constituţionale în cazul OUG 13 care a a provocat revoltă în rândul multor jurişti: ancheta merge înainte pentru următoarele fapte prevăzute de legea penală: sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi fals intelectual.

Astfel, în contextul publicării motivării deciziei CCR, precum şi unele speculaţii apărute în spaţiul public pe aceeaşi temă, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost împuternicit să facă următoarele precizări:

"Cauza se află pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, investigaţia este în curs şi priveşte următoarele fapte prevăzute de legea penală: sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, fals intelectual.

Dosarul a fost înregistrat la Secţia de urmărire penală şi criminalistică ca urmare a declinării acestuia de către DNA. Această structură a fost investită cu o cauză privind săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală, respectiv: favorizarea făptuitorului; prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte, Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev. de art. 8 alin 1 lit. b din Legea 115/1999; sustragerea sau distrugerea de înscrisuri; sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri; fals intelectual.

Potrivit dispoziţiilor legale, procurorul are obligaţia de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului cu privire la faptele şi împrejurările cauzei pe care a fost investit să o soluţioneze, controlul asupra actelor şi măsurilor dispuse de către procuror fiind realizat de către instanţa de judecată."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor