Paramilitarii pro-ruşi din estul Ucrainei au doborât un alt avion militar ucrainean

Miliţiile pro-Rusia din Lugansk.
Miliţiile pro-Rusia din Lugansk. (youtube.)

Paramilitarii pro-ruşi din apropierea oraşului ucrainean Lugansk au doborât un avion de vânătoare de tip Suhoi 25, aparţinând Forţelor aeriene ucrainene, a informat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, scrie Mediafax.

"Un avion de tip Su-25 a fost doborât în apropiere de Lugansk. Nu se cunoaşte situaţia pilotului", a declarat Andrei Lisenko.

Incidentul s-a petrecut apropierea oraşului Lugansk, un bastion al separatiştilor, la circa 40 de kilometri de frontiera dintre Rusia şi Ucraina. De la începutul conflictului, insurgenţii proruşi au doborât numeroase avioane aparţinând Forţelor aeriene ucrainene. Un ultim astfel de incident a avut loc duminică, tot în regiunea Lugansk, când forţele pro-Rusia au doborât un avion de vânătoare ucrainean, modelul Mig-29, a anunţat Kievul.

Armata ucraineană a avansat constant presând poziţiile inamice din capitalele regionale Lugansk şi Doneţk, dar liderul paramilitarilor afiliaţi Kremlinului, Alexander Zakharchenko, a anunţat că forţele pro-ruse au primit întăriri din Rusia, ceea ce le-a dat posibilitatea să lanseze o contraofensivă.

Amintim că, pe 17 iulie, avionul MH-17 se presupune că ar fi fost doborât de paramilitarii pro-ruşi care au folosit un sistem de rachete Buk furnizat de Rusia, după ce l-au confundat cu un avion militar ucrainean de transport. La bordul aeronavei se aflau 298 de persoane. Majoritatea pasagerilor erau olandezi, malaezieni şi australieni.