Gigel Ştirbu cere demisia Laurei Georgescu: CNA este în "moarte clinică"

Laura Georgescu
Laura Georgescu (Captură Youtube)

Gigel Ştirbu, preşedinţe al Comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a cerut joi, în cadrul unui comunicat de presă, demisia şefei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, pe motiv că aceasta nu a avut nicio reacţie faţă de "încălcarea flagrantă de către unele televiziuni a legii".

"Am asistat la cea mai murdară campanie electorală din întreaga perioadă post-decembristă, iar CNA ar fi trebuit să lucreze şi să ia în regim de urgenţă decizii de sancţionare a uriaşelor derapaje ale unor televiziuni conform prevederilor legale în vigoare. Dar CNA nu şi-a îndeplinit sarcinile care îi sunt atribuite, practic, este în "moarte clinică". Şi singura metodă de resuscitare a acestei instituţii o constituie demisia dumneavoastră şi a tuturor membrilor CNA", a transmis Gigel Ştirbu în comunicatul citat de Agerpres.

În opinia deputatului PNL, Laura Georgescu, în calitatea sa de şefă a CNA, ar fi trebuit să fie un factor de echilibru, însă singura activitate prin care s-a remarcat aceasta au fost vizitele la sediul DNA.

"Singura activitate a dvs, doamna Georgescu, a fost pe scările Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru eventuale fapte asimilate celor de corupţie comise în acest an, şi anume că aţi fi instigat mai multe persoane să întocmească sesizări false cu privire la aceste televiziuni. În loc să fiţi factorul de echilibru din CNA care să sancţioneze derapajele televiziunilor când încalcă legea, dumneavoastră aţi instigat să fie amendate instituţiile media din motive închipuite. Vă solicit să vă daţi demisia din conducerea CNA pentru salvarea acesteia şi buna funcţionare măcar pe viitor'', a mai precizat Gigel Ştirbu.

Unul dintre membri CNA, Valentin Jucan, acuza recent două televiziuni licenţiate - Antena 3 şi România TV de dezinformare şi manipulare gravă, subliniind că aceste posturi nu mai reprezintă de mult timp jurnalismul liber, iar "dacă CNA nu va tranşa cu corectitudine gravele încălcări ale legislaţiei, va fi complice cu fraudarea alegerilor şi cu distrugerea credibilităţii presei audiovizuale".