Papahagi, despre datoria lui Iohannis şi adânca somnolenţă pe tema votului la distanţă

Adrian Papahagi i-a amintit preşedintelui Klaus Iohannis că are o datorie faţă de milioanele de români din ţară şi din diaspora care l-au votat şi anume să se implice în introducerea votului prin corespondenţă şi pe cel electronic.
Andrei Pricopie
23.02.2015

alte articole

Adrian Papahagi (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
23.02.2015

Adrian Papahagi i-a amintit preşedintelui Klaus Iohannis că are o datorie faţă de milioanele de români din ţară şi din diaspora care l-au votat şi anume să se implice în introducerea votului prin corespondenţă şi pe cel electronic.

"Domnul Klaus Iohannis nu a fost făcut preşedinte de geniala campanie a lui Mihalache şi Gorghiu, nici de discuţiile lui Hellvig cu Coldea, deşi politrucii poate cred asta. Domnul Klaus Iohannis îşi datorează mandatul sutelor de mii de români care au mers la vot în diaspora, zecilor de mii care au ieşit în stradă la Cluj şi în alte oraşe, milioanelor care, revoltaţi de ticăloşia lui Ponta şi motivaţi de mobilizarea tinerilor din ţară şi din diaspora, au ieşit la vot", a precizat Adrian Papahagi.

În opinia acestuia, Klaus Iohannis are o imensă datorie faţă de aceste milioane de români din ţară şi din diaspora, astfel că nu are dreptul să se dea bătut până când votul prin corespondenţă şi cel electronic nu vor fi votate în parlament.

"Are obligaţia să îşi împingă partidul – PNL – de la spate, să creeze, ca Traian Băsescu, comisii parlamentare care să elaboreze reforma electorală, dacă guvernul şi partidele nu se învrednicesc. Prioritatea mandatului său, tema pe care i-au dat-o cei care l-au ales, este votul la distanţă. Aş vrea să văd zbucium şi acţiune, nu doar o adâncă somnolenţă pe tema aceasta," a subliniat Adrian Papahagi.

Există temeri în rândul analiştilor că introducerea votului electronic sau a celui prin corespondenţă nu este un deziderat al partidelor vechi, care nu vor să piardă definitiv controlul puterii - în sensul că cei aproximativ trei milioane de români din diaspora vor fi conectaţi la viaţa politică din ţară, iar partidele îşi pot lua adio de la metoda pomenilor electorale şi manipulării în masă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor