Palatul de Justiţie din Bucureşti va fi deschis publicului, marţi, cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile

Curtea de Apel Bucureşti organizează, marţi, cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, "Ziua uşilor deschise", toţi cei interesaţi fiind invitaţi să viziteze Palatul de Justiţie situat în Splaiul Independenţei.
Palatul de Justiţie din Bucureşti. (www.wikipedia.org)
Epoch Times România
25.10.2011

Curtea de Apel Bucureşti organizează, marţi, cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, "Ziua uşilor deschise", toţi cei interesaţi fiind invitaţi să viziteze Palatul de Justiţie situat în Splaiul Independenţei.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice va pune la dispoziţia vizitatorilor un set de informaţii cu privire la importanţa Zilei Europene a Justiţiei Civile, un scurt istoric al Palatului de Justiţie Bucureşti, un adevărat simbol al justiţiei române, o prezentare succintă a autorităţii judecătoreşti din România, precum şi un set de materiale în prezentarea elementelor de noutate aduse de noul Cod civil, intrat în vigoare la 1 octombrie 2011.

Grupurile de lucru vor asigura vizitatorilor accesul în încăperile care prezintă importanţă pentru activitatea judiciară.

Invitaţia se adresează tuturor celor interesaţi şi în special elevilor şi studenţilor dornici să afle aspecte practice ale înfăptuirii justiţiei.

Persoanele interesate de vizitarea Palatului de Justiţie se vor adresa personalului care asigură paza la intrarea principală în Curtea de Apel Bucureşti (Splaiul Independenţei nr.5), marţi, între orele 10.00 - 13.00.

Palatul de Justiţie din Bucureşti este monument istoric şi de artă, fiind proiectat şi de construit în perioada 1890-1895 şi consolidat şi restaurat între 2004 şi 2006.

Clădirea a fost ridicată pe locul unde funcţiona, pe vremea Regulamentului Organic, Curtea judecătorească, iar aceasta fusese înălţată pe moşiile boierilor Creţuleşti şi Goleşti, pe dreapta Dâmboviţei.

Lucrările de construcţie au fost conduse de arhitectul Ion Mincu, cel care de altfel a desenat şi schiţele decoraţiunilor interioare, respectiv plafoane, pardoseli, balustrade, scări, mobilier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor