Palada: Preşedintele a fost beat şi nu numai de putere

Preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu. (THIERRY CHARLIER / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu declara duminică, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, că dacă Guvernul Ponta nu renunţă la accizele pe carburanţi, va trimite înapoi bugetul la Parlament, iar în caz de nevoie va ataca legea bugetului la Curtea Constituţională a României (CCR). Afirmaţiile preşedintelui au stârnit reacţia purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, care l-a ironizat pe şeful statului într-o manieră şocantă.

"Ce se poate interpreta din seara asta? Simplu: Speriat, incoerent şi matrafoxat. În disperarea sa, ca un lame duck pe cale să termine sceneta, şi-a făcut curaj cu încă cincizeci de cinci sute şi a ieşit să acopere spaţiul mediatic. "Garcon! Încă un carton la domnu’, să mai citesc aici la ziariştii care nu au economişti în redacţii". Cu mare părere de rău, cineva trebuie să constate că regele e gol. Pardon, că preşedintele e beat. Nu numai de putere. În seara asta, Preşedintele României se încurcă în asemenea hal în limbă încât concluzia e indubitabilă: îi e frică. Şi pentru a-şi învinge frica, şi pentru a încerca să acopere cu zgomot, s-a matrafoxat. Garcon, încă un carton la domnu’. Îşi face curaj să respingă bugetul României, să blocheze o ţară întreagă. Garcon, încă un carton la domnu’. Alcoolul dictează: După dânsul, potopul! Stai, că-l trimite şi la Curtea Constituţională. Nici n-a aşteptat să vină concluzia de la Parlament că ştie deja că se va pune contra până la capăt. Garcon, încă un buget la domnu’", a scris Palada pe contul său de Facebook.

Mesajul său a stârnit amuzamentul şi ironiile la adresa şefului statului în rândul prietenilor săi virtuali.

„Ăsta înainte de fiecare ieşire în public ia o duşcă din sertarul biroului, pentru ca atunci când va fi tras la răspundere să zică, că era băut”, scrie într-un comentariu unul dintre aceştia.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a declarat pentru Realitatea TV, că preşedintele Traian Băsescu a dat "o explicaţie incoerentă şi iresponsabilă" referitoare la bugetul propus de Guvern.

"Voiam să spun că preşedintele este beat de putere", a declarat Palada referitor la reacţia sa la adresa preşedintelui.

Palada a explicat că a simţit nevoia unei astfel de reacţii "pentru că l-am văzut pe preşedinte în seara asta cum a ţinut conferinţa de presă şi pentru că am considerat că felul în care se exprimă la adresa unor subiecte foarte importante ale României şi felul în care încearcă să blocheze bugetul României, trebuie să mă exprim public pe Facebook".

"Preşedintele României a venit cu o explicaţie incoerentă şi iresponsabilă la adresa felului cum se face bugetul. A vorbit o jumătate de oră fără să înţeleagă nimeni", a adăugat Palada.

O primă reacţie dură

După cum era de aşteptat, o astfel de declaraţie nu a rămas neobservată.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a luat act cu extremă îngrijorare de derapajele verbale ale purtătorului de cuvânt „matrafoxat” al Guvernului, Mirel Palada şi cere demisia acestuia.

„Dacă un asemenea limbaj este descalificant pentru un politician, el este inacceptabil pentru un funcţionar plătit din bani publici. Contribuabilii îl plătesc pe domnul Palada pentru a informa publicul despre acţiunea Guvernului, nu pentru a se lansa în diatribe de prost gust la adresa Preşedintelui României. Domnul Palada trebuie să înţeleagă că nu mai este un simplu comentator la Antena 3, ci omul care exprimă oficial poziţia Guvernului României”, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac, în cadrul unui comunicat de presă remis redacţiei Epoch Times.

„Pentru a păstra demnitatea funcţiei publice din România, cerem de urgenţă prim-ministrului Victor Ponta demiterea actualului purtător de cuvânt al Guvernului”, a concluzionat Tomac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne