PDL nu va vota bugetul de "prădători" al USL

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

PDL nu va vota bugetul USL pentru că este unul de "involuţie economică", pentru că este un buget "fanariot", de "prădători" care bagă mână în buzunarul cetăţeanului până la cot, a declarat preşedintele Vasile Blaga, sâmbătă, la Alba Iulia.

Blaga a avertizat că bugetul propus pentru anul viitor de USL nu este nici măcar unul de "subzistenţă", ci este efectiv de "involuţie economică, bazat exclusiv pe taxe şi impozite, nu pe măsuri de creştere economică.

În sprijinul afirmaţiilor sale, Blaga a expus concluziile unei reuniuni economice organizate acum o săptămână de PDL, la care au participat 500 de oameni de afaceri din ţară, printre care primii 50 din top 300, precum şi toţi cei care reunesc asociaţiile investitorilor străini şi români, Camera de Comerţ Româno-Americană şi Camera de Comerţ Româno-Germană, informează Mediafax.

"Pentru prima dată după 23 de ani, am văzut un lucru pe care nu l-am mai văzut: toată lumea este împotriva acestui buget. Pentru că nu se poate, pur si simplu, să nu iei nicio măsură de creştere economică, să-ţi propui să aduni 5 miliarde de lei din noi taxe şi impozite şi un leu să nu bagi din aceştia în consum. Pentru că înţeleg că socialiştilor le convine, dar noilor socialişti din PNL nu înţeleg cum le convine să nu ia nicio măsură de creştere economică", a declarat Blaga.

Cu ocazia conferinţei de presa de la Albă Iulia ocazionate de alegerea conducerii judeţene, Vasile Blaga a reconfirmat faptul că partidul său nu va vota bugetul USL, în forma în care se prezintă el acum. USL nu a acceptat niciun amendament din cele 1.300 propuse de PDL, deşi erau amendamente de fond, a precizat Blaga.

"Noii socialişti" din PNL

Vorbind despre "noii socialişti" din PNL, Vasile Blaga a afirmat că prin aprobarea unui buget care legiferează "taxe pe tot ce mişcă [sau nu mişcă n.r.] stâlp, sondă, trotuar", liberalii capitulează în faţa PSD. PNL-ul condus de Antonescu nu este altceva decât un altfel de PSD, a caracterizat Blaga noua direcţie pe care Crin Antonescu a imprimat-o partidului sau.

"Şi noi le spunem şi azi, de la Alba, domnule Antonescu, domnule Chiţoiu, acceptând acest buget, nu faci nimic altceva decât să capitulezi, să semnezi capitularea PNL-ului în faţa PSD-ului. Ăsta e adevărul gol-goluţ. Pentru că, astăzi, PNL-ul condus de domnul Antonescu nu este altceva decât un altfel de PSD. Aceşti oameni au construit, din nefericire, un buget fanariot, bazat numai pe noi taxe şi impozite. Şi, aş spune eu, şi un buget parşiv. Minte Ponta de îngheaţă apele. Zice: domnule, nu bag mâna direct în buzunarul românului. Dar ce faci, domnule, când pui taxe pe tot ce mişcă, şi pe stâlp, şi pe sondă şi pe trotuar?", a declarat Blaga, citat de Mediafax.

Stânga pradă ce adună dreapta

"Nu s-au inventat încă guverne de stânga să aducă creştere economică. Nu s-a inventat aşa ceva în Europa. Ei nu pot face altceva decât să prade ceea ce adună dreapta", a mai declarat Vasile Blaga, subliniind că bugetul lui Ponta, dacă se adoptă, va scoate în plus din buzunarul fiecărui român câte un salariu mediu pe economie în anul viitor, conform estimărilor economiştilor independenţi.

"Ăsta este USL-ul", a concluzionat Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne