Blaga: Modificări la consiliile de administraţie, pentru amantele celor din USL

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Vasile Blaga, preşedinţele PDL, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Albă Iulia, că modificările legate de consiliile de administraţie se fac pentru "amantele domnilor", "cele care nu sunt trimise în străinătate".

Vasile Blaga a afirmat că în timpul guvernării PDL indemnizaţiile din consiliile de administraţie au fost plafonate la unu la sută din salariul directorului, care nu putea depăşi salariul unui secretar de stat, tocmai ca să nu fie un beneficiu politic pentru militanţi prezenţa în aceste consilii.

"În timpul guvernării noastre tocmai pentru că, pe de o parte, să duci oameni competenţi acolo, pe de altă parte, să nu fie un beneficiu politic pentru militanţi prezenţa în Consiliul de Administraţie, era vorba de unu la sută din salariul directorului, care nu putea depăşi salariul unui secretar de stat. Iată că acum vorbim de mii de euro, unde sunt amantele domnilor, cele care nu sunt trimise în străinătate, că aţi văzut, e trimisă la Londra la consulat o doamnă din preajma ministrului Marilor Proiecte care are treabă cu engleza cât am eu cu cultul baptist. Nu am, asta nu înseamnă că nu îi respect. Sau este trimisă la Centrul Cultural de la Berlin o altă pupilă care are treabă cu germana... nu mai fac comentarii. Ăia care nu încap acolo o să meargă în Consiliul de Administraţie de la Nuclearelectrica cu 2.500 de euro pe lună sau mai ştiu eu unde", a susţinut Blaga.

Conform afirmaţiilor liderului PDL, USL este "cea mai toxică alianţă politică de după 1990", în interiorul căreia au loc zilnic bătălii pentru supremaţie, funcţii, bani, iar mai nou "îşi pun amantele în cele mai importante posturi, inclusiv în diplomaţie".

"Mai nou îşi pun amantele în cele mai importante posturi, inclusiv în diplomaţie, pe la Londra, dar nu ştiu o boabă de engleză, şi pe la ICR de la Berlin, dar nu ştiu o boabă de germană. Şi iată că acest conglomerat care are 70, chiar 80 la sută acum la Parlament, care are o mare parte din administraţia publică românească, care a început totul printr-o minciună, promisiunile din campania electorală, toate li se întorc în cap, că discutăm despre locuri de muncă, nivel de trai", a conchis Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului pentru reexaminare ordonanţa care se referă la majorarea indemnizaţiilor membrilor AGA din societăţile în care statul este acţionar majoritar, precum şi asimilarea remuneraţiilor membrilor CA cu cele din companiile cu management privat.

Blaga: cea mai toxică alianţă politică de după 1990 ... îşi pun amantele în cele mai importante posturi, inclusiv în diplomaţie

Potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a trimis, joi, Parlamentului solicitarea de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară.

Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 26/2013 a fost adoptată la 22 octombrie de Camera Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui act normativ.

Premierul Victor Ponta afirma că indemnizaţiile reprezentanţilor statului în AGA şi CA din companii de stat au fost limitate până la finele anului 2011, după care nu a mai fost stabilită o limită superioară până când nu a impus Guvernul plafonul de 25%, iar în cazul în care ordonanţa nu este aplicată, salariile vor creşte oricât.