Şova crede că şeful său ar face "faţă" ca Preşedinte

Protest sindicalişti ”Cartel Alfa” în Piaţa Victoriei, 9 octombrie 2013
Protest sindicalişti ”Cartel Alfa” în Piaţa Victoriei, 9 octombrie 2013 (Epoch Times România)

Dan Şova, Ministrul Marelor Proiecte, cunoscut românilor în special pentru faptul că a reuşit Marele Proiect de a nu-găsi (într-un cuvânt căci verb pentru aşa ceva limba noastră nu are) contractul cu Bechtelul, nu ştie deocamdată cât va genera acciza de 7 eurocenţi la litrul de carburant.

Ce ştie însă dl Şova, omul Marilor Proiecte, este că şeful său, V. Ponta, ar face faţă cu brio în cursa pentru prezidenţialele de anul viitor.

Invitat la emisiunea "După 20 de ani” difuzată duminică la Pro TV, Şova a vorbit despre câteva subiecte de interes major, pintre care intens mediatizatul bir pe benzină şi o eventuală candidatură a lui Ponta la prezidenţialele de anul viitor, pe fondul eternelor certuri dintre liderii USL.

Referitor la taxa de 7 eurocenţi pe litrul de carburanţi, Şova nu are idee câţi bani va aduce taxa la buget. Ştie numai că el unul ar vrea să facă doar autostrăzi cu banii ce vor veni:

"Nu ştiu eu cel puţin, nu am idee la acest moment, care va fi suma colectată din aceşti 7 eurocenţi. Sunt mai multe discuţii (...). Dorinţa este să se finanţeze fie autostrăzi, alţii susţin să se finanţeze autostrăzi şi drumuri naţionale. Dacă mă întrebaţi, ca opinie personală, eu aş vrea să finanţeze numai autostrăzi", a declarat Şova la Pro TV.

Însă, vorba vicepremirerului Liviu Draganea, care declara recent "că nu întotdeauna voinţa şi putinţa coincid", răspunzând unei întrebări din partea moderatorului, Şova a declarat că nu este în măsură să ofere garanţii legate de utilizarea banilor. Tot ce ştie Ministrul Marilor Proiecte este că banii ce se vor strânge din acciza de 7 cenţi pe litrul de carburanţi vor fi vărsaţi într-un fond special destinat investiţiilor în infrastructura rutieră, aşa, în general.

În schimb, Şova ştie mai mult despre tensiunile din USL.

USL nu se rupe, a declarat Şova, iar V. Ponta "ar face faţă" unei curse prezidenţiale însă nu se pune problema (deocamdată) ca acesta să candideze. V. Ponta vrea să rămână premier.

”Victor Ponta ar face faţă unei asemenea curse [prezidenţiale]. Dar domnia sa a spus că vrea să rămână prim ministru”, a mai spus el.

"Candidatul Uniunii Social-Liberale este domnul Antonescu", a mai precizat Şova la emisiunea "După 20 de ani"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne