Afaceri de familie Vasile Blaga - PSD

Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Vasile Blaga
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Vasile Blaga (Epoch Times România)

Firma ginerelui lui Vasile Blaga, politicianul care nu pierde nicio ocazie pentru a tuna şi fulgera contra PSD-ului a câştigat în ultimele luni contracte în valoare de 5 milioane de lei cu instituţiile din subordinea guvernului Ponta.

Preluând o serie de informaţii dezvăluite de Gazeta de Cluj, Hotnews publică o listă cu opt contracte încheiate de Axis Security, firma ginerelui lui Blaga, cuprinzând instituţii ale statului conduse tradiţionalul "duşman" al PDL-ului, PSD.

Contractele se ridică la 4.909.756 de lei, iar patru dintre ele sunt încheiate cu CNADNR, instituţie sub "oblăduirea" ministrului Marilor Proiecte, Dan Şova.

În afară de aceste contracte, firma ginerelui liderului PDL a mai câştigat, în luna aprilie, în asociere cu compania multinaţională G4S Secure Solutions cinci contracte de asigurare a pazei pe autostrăzile din sudul României, informează Hotnews. Prin aceste contracte, cele două firme se angajează să patruleze şi să păzească patrimoniul de pe Autostrada Soarelui (de unde în fiecare lună dispar 20% din garduri, 10% din indicatoare şi parapeţi), Autostrada Piteşti etc., contra sumei de 15,7 milioane de lei. Lista contractelor Axis - CNADNR poate fi consultată pe Hotnews.

Făcând un "inventar" sumar al contractelor încheiate de ginerele lui Blaga, Ionuţ Rudeanu, cu instituţii în subordinea PSD, hotnews mai arată şi că în august 2013, Axis Security a câştigat contracte şi la primăria sectorului 3, condusă de Robert Negoiţă, membru "fruntaş" PSD, posesor la Rin Grand Hotel, care ia periodic foc.

Ionuţ Rudeanu a intrat în marketul de pază şi protecţie în 2009 iar primul contract mare cu statul l-a câştigat la doar o lună de la înfiinţare, asociindu-se cu Nei Guard, firmă deţinută de Mihai Neicu, unul din oamenii lui Miron Mitrea în timpul guvernării Năstase. O investigaţie hotnews.ro relevă că Neicu a fost răsplătit pentru ajutorul acordat ginerelui lui Blaga cu un post de membru în consiliul de administraţie al RATB, apoi cu un post călduţ la REBU - ambele la propunerea PDL.

În prezent, Axis Security este deţinută de cuscra lui Blaga, Aurora Mariana Rudeanu, însă, până de curând, Ionuţ Rudeanu deţinea 50% din acţiunile firmei.

Altminteri, şi pâinea zilnică Ionuţ Rudeanu şi-o câştigă tot de la PSD. Ginerele lui Blaga este angajat la cabinetul senatorului PSD Cosmin Nicula, încă din anul 2005.

Ionuţ provine dintr-o familie cu "tradiţii" PSD, fiind nepotul fostului baron local PSD de Hunedoara, Mihai Rudeanu, preşedinte CJ Hunedoara în perioada guvernării Năstase. Mihai Rudeanu a fost demascat în 2009 drept colaborator al Securităţii dinainte de 89, având numele conspirativ Radu. Familia Rudeanu are o puternică influenţă în plan local, mai relatează Hotnews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne