Pădure lângă Craiova, transformată în groapă de gunoi

În loc să fie o oază de frumuseţe şi linişte aşa cum îi şade bine, o pădure de lângă Craiova a fost transformată într-un fel de groapă de gunoi.
Gunoaie printre copaci.
Gunoaie printre copaci. (Epoch Times)

Deşi sunt plămânul verde al ţării şi ar trebui tratate ca un bun de mare preţ, pădurile sunt, adesea, tratate cu desconsiderare. Un caz ilustrativ în acest sens este cel al unei păduri de lângă Craiova, transformată într-o groapă de gunoi.

Este vorba despre pădurea de la marginea comunei Bucovăţ din Dolj unde, potrivit digi24.ro, pe zeci de metri pătraţi se pot vedea tot felul de gunoaie, de la moloz, resturi menajere până la animale moarte. Reprezentanţii Gărzii de Mediu care ar fi aflat abia recent de situaţie, nu au dat, până acum, amenzi, însă promit că, de săptămâna viitoare, vor lua măsuri împreună cu primăria comunei din apropiere

Localnicii susţin că au văzut deseori oameni din afara comunei lor care aruncau gunoiul din maşini.

„Mi se pare urât că vin din oraş cu maşinile şi le aruncă acolo. Aţi văzut oameni care fac asta? Am văzut oameni care aruncă gunoaiele acolo”, a declarat, pentru digi, o locuitoare a comunei Bucovăţ.

„Noi de la comună de aici nu aruncăm, avem tomberoane, nu au toţi, dar au, dar majoritatea vin din oraş cu maşina, opresc acolo”, a mai povestit un localnic.

Pădurea transformată în groapă de gunoi este privată. Proprietarul este în Germania şi nu are nici contract pentru paza pădurii, arată digi.

„De vreo patru luni a refuzat plata serviciilor pe motiv că s-a reziliat contractul, urmând ca să îl acţioneze în instanţă direcţia pentru recuperarea sumelor restante”, a explicat reprezentantul Ocolului Silvic Craiova, Gheorghe Nanu.

Amenzile pentru cei care sunt prinşi că aruncă gunoiul în pădure pleacă de la 200 şi ajung la 10.000 de lei.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură