Venezuela ajunge în zona SF. Scene de coşmar pe străzile din Caracas

“Paradisul socialist” al lui Nicolas Maduro se transformă pe zi ce trece într-un iad. Conform rapoartelor, populaţia a început să caute prin gunoaie şi să vâneze animale pe străzi pentru a avea ce mânca.
Oamenii stau la coadă în faţa unui supermarket din Caracas, Venezuela, 28 aprilie 2016.
Oamenii stau la coadă în faţa unui supermarket din Caracas, Venezuela, 28 aprilie 2016. (Captură Foto)

Situaţia din Venezuela arată din ce în ce mai haotic, în condiţiile în care politicile socialiste au avut drept rezultat o lipsă devastatoare de energie electrică şi alimente, precum şi o accentuare a instabilităţii politice.

Venezuelenii înfometaţi protestează împotriva lipsei acute de alimente şi medicamente şi împotriva faptului că nu au suficientă apă sau electricitate. Conform website-ul AgainstCronyCapitalism, Venezuela este o ţară cu mai mult petrol decât Arabia Saudită şi guvernul, care a cheltuit sume exorbitante pe crearea unei economii de tip socialist care nu funcţionează, suprimă acum manifestanţii paşnici sau îi ameninţă cu bombe.

În ciuda protestelor si a situaţiei exasperante, vicepreşedintele Aristobulo Isturiz, a declarat la televiziunea de stat că va fi organizat un marş pentru susţinerea prelungirii decretului de urgenţă economică emis de preşedintele Nicolas Maduro.

Ramon Muchacho, primarul districtului Chacao din Caracas, a declarat că străzile capitalei venezuelene sunt pline de oameni care ucid animale (câini, pisici) pentru a-i mânca.

Pe Twitter, Muchacho a raportat că în Venezuela, există o “realitate dureroasă” conform căreia oamenii “vânează pisici, câini şi porumbei” pentru a-şi uşura foamea. De asemenea, oamenii adună legume de pe jos şi din gunoaie şi le consumă.

Criza din Venezuela se înrăutăţeşte zilnic şi datorită faptului că lipsurile alimentare au crescut la 70%. Într-un exemplu al disperării oamenilor, şase militari venezueleni au fost arestaţi pentru că au furat capre pentru a le mânca, dat fiind că la baza militară Fort Manaure nu există deloc mâncare.

Un bărbat acuzat de jefuirea oamenilor pe străzile Caracasului - Roberto Fuentes Bernal - în vârstă de 42 de ani – a fost înconjurat de o mulţime furioasă, bătut şi incendiat, conform Daily Mail, care a publicat un material video cu incidentul.

Mass media locală a susţinut că Bernal a fost dus la un spital din apropiere şi primeşte tratamente pentru arsurile care îi acoperă 70% din corp.

Un martor a declarat că Bernal a fost prins încercând să jefuiască un bărbat care tocmai ieşise dintr-o bancă din apropiere, în timp ce o altă versiune a poveştii susţine că Bernal se certase cu soţia sa pe stradă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe