(P) Ce sunt ghivecele de ratan şi de ce sunt ele preferate atât de posesori, cât şi de... plante?

Ghivece ratan
Ghivece ratan (IAgency.ro)

În orice spaţiu, indiferent dacă este vorba de o încăpere a casei sau de grădină, plantele reprezintă o sursă de lumină, viaţă şi au puterea de a îmbunătăţi semnificativ atmosfera. Unul dintre motivele pentru care florile, deşi atât de delicate, sunt atât de eficiente în orice decor este reprezentat de atenţia de care au nevoie pentru a creşte şi înflori.

Oricine a îngrijit vreodată plante ştie cât de importante sunt detaliile pentru ca acestea să supravieţuiască şi să ofere viaţă şi culoare locului în care sunt amplasate. Spre exemplu, unul dintre aspectele esenţiale în dezvoltarea florilor sunt ghivecele în care cresc.

În ceea ce priveşte materialul acestora, există mai multe variante pentru care poţi opta – ghivece ratan sau imitaţie de ratan, de ceramică, plastic sau natural. Totuşi, indiferent de materialul din care acesta este realizat, este important ca produsul ales să fie de calitate înaltă şi să reziste atât la razele UV, cât şi la intemperii.

Despre ghivecele realizate din ratan sau din imitaţie de acesta se spune că sunt preferate atât de plante, cât şi de cei care le îngrijesc. Descoperă, în continuare, care sunt motivele pentru care oricine caută ghivece de ratan!

Ce este ratanul?

Ratanul este o denumire generică, utilizată pentru a desemna peste 600 de specii de palmieri proveniţi din regiuni tropicale din Asia, Africa şi Australia. Este un material deosebit de rezistent, cu aspect plăcut, care poate fi vopsit, motive pentru care acesta este adesea folosit în fabricarea mobilierului.

Ghivece ratan
Ghivece ratan (IAgency.ro)

De asemenea, este unul dintre materialele preferate în domeniului artei şi al artizanatului. Pe lângă ghivece de ratan, cei pasionaţi de aspectul acestuia îşi pot decora casa cu coşuri din ratan, vaze pentru plante, bastoane pentru umbrele şi multe altele. Ca fapt divers, alături de mesteacăn şi bambus, acesta este unul dintre cele mai populare materiale când vine vorba de fabricarea instrumentelor medicale de percuţie.

Este ratanul sintetic la fel de avantajos ca cel natural?

Cu toate acestea, trebuie menţionat şi faptul că prelucrarea ratanului este extrem de migăloasă, motiv pentru care costul produselor realizate din acest material poate fi destul de mare. Astfel, numeroase persoane aleg să achiziţioneze ratan sintetic, aceasta fiind şi o alegere mai prietenoasă pentru mediul înconjurător.

Proprietăţile ratanului sintetic nu se diferenţiază foarte mult de cele ale celui natural, ambele fiind asemănătoare în proporţie de 95%. Acest aspect este adevărat şi în cazul produselor destinate „găzduirii” plantelor tale.

Astfel, dacă optezi pentru ghivece de ratan, în special pentru cele oferite de magazinul online Plantmaster.ro, te vei bucura de produse de calitate înaltă, care dau dovadă de rezistenţă crescută atât la temperaturi ridicate, cât şi joase. Dincolo de faptul că acestea sunt tratate împotriva razelor UV, motiv pentru care îşi păstrează aspectul de nou pentru un timp îndelungat, mai prezintă un avantaj.

Este vorba de faptul că cei care utilizează ghivece ratan pentru plantele din casă sau grădină le pot curăţa extrem de rapid, direct sub jetul de apă. În concluzie, florile vor fi fericite pentru că vor putea creşte într-un mediu sigur şi protejat, iar tu, ca proprietar, vei avea un ghiveci rezistent şi uşor de întreţinut!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură