OSCE a instruit militarii moldoveni în domeniul managementului stocurilor de armament şi muniţii

(DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a organizat, în perioada 5–20 martie 2014, un curs de instruire pentru militarii Armatei Naţionale în domeniul managementului stocurilor de armament şi muniţii, informează Moldpres. În opinia viceministrului Apărării Ana Vasilachi, organizarea acestui curs denotă importanţa pe care o acordă Ministerul Apărării managementului stocurilor de armament şi muniţii.

„Activitatea respectivă se înscrie în şirul de acţiuni desfăşurate de Ministerul Apărării, cu sprijinul OSCE, care îşi propune să contribuie la sporirea controlului de arme, precum şi la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii şi securităţii în regiune”, a specificat viceministrul Apărării.

La rândul său, şeful Departamentului de politici militare internaţionale al Forţelor Armate din Austria, colonelul Richard Monsberger, a accentuat că acest curs este rezultatul eforturilor comune ale instructorilor din Austria, Suedia, Canada, Elveţia şi ai Misiunii OSCE, la iniţiativa Ministerului Apărării din Republica Moldova.

„Scopul echipei multinaţionale de experţi a fost instruirea personalului implicat în domeniul managementului muniţiilor şi armamentului. Apreciem receptivitatea Ministerului Apărării şi a tuturor părţilor implicate în planificarea, organizarea şi derularea activităţii respective”, a spus colonelul Monsberger.

Prezentă la eveniment, şefa Misiunii OSCE în Moldova Jennifer Brush s-a declarat convinsă că acest proiect va reduce riscurile pentru oamenii care locuiesc în apropierea depozitelor de muniţii.

„Prin micşorarea riscurilor de proliferare a muniţiilor, dorim să contribuim la securitatea şi stabilitatea din întreaga regiune”, a accentuat Jennifer Brush.

Cursul „Managementul stocurilor de armament şi muniţii” face parte din seria de proiecte desfăşurate în baza Memorandumului de înţelegere dintre Ministerul Apărării şi Misiunea OSCE în Republica Moldova, cu privire la implementarea Programului complex în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor, semnat la 28 octombrie 2010, notează MOLDPRES.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe