Noi lovituri aeriene ale NATO ucid zeci de oameni in Afganistan

Fumul provocat de un atac aerian JAM asupra unei pozitii talibane este vazut la nord-est de Marjah in 14 februarie.
Fumul provocat de un atac aerian JAM asupra unei pozitii talibane este vazut la nord-est de Marjah in 14 februarie. (Patrick Baz / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.10.2010

O serie de lovituri aeriene ale NATO au dus la moartea a zeci de militanti si civili in 3 provincii afgane, conform rapoartelor media.

AP raporteaza ca o lovitura aeriana in provincia Helmand s-ar putea sa fi dus la moartea a 25 de oameni luni dimineata. Sursele afgane sustin ca lovitura a vizat o moschee, dar oficialii NATO au confirmat doar atacul si nu aveau vreun raport cu privire la lovirea unei moschee.

“Oamenii sunt foarte suparati”, a declarat Salah Ayap, un sofer de 26 de ani din satul Maigan ce a vazut atacul, conform AP. Ayap a declarat la AP ca trupele straine au sosit in sat in jurul orei 2 dimineata si ca a avut loc un schimb intens de focuri inainte de lovitura aeriana.

O alta lovitura aeriana a vizat duminica un lider taliban in provincia Baghlan, a raportat CNN. Forta Internationala a NATO de Asistenta pentru Securitate (ISAF) sustine ca cel putin 10 oameni au fost ucisi in aceasta lovitura aeriana, a declarat CNN.

ISAF l-a acuzat pe liderul taliban respectiv de plantarea unor mecanisme explozibile, planuirea de atacuri si furnizarea de bani, arme si munitii catre alti lideri talibani.

Sambata, o lovitura aeriana a NATO asupra pozitiilor talibane din provincia Logar a dus la moartea a 10 militanti si 3 civili, a raportat agentia de stiri rusa en.rian.ru. Raportul asupra pierderilor civile nu a fost confirmat de catre autoritatile locale.

Website-ul en.rian.ru raporteaza ca 590 de soldati ai fortelor internationale au fost ucisi pana acum in 2010, comparativ cu 521 pentru intreg anul 2009.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor