Orban: Partidul de guvernământ ar trebui să plece acasă, să-şi facă seppuku

Actualul Guvern este incapabil să conducă economia, să lupte cu evaziunea fiscală şi să asigure venituri la bugetul de stat, susţine Orban.
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Ana Ion
26.07.2017

"Nu mai cred nicio declaraţie a niciunui oficial PSD referitoare la taxe şi impozite!", a declarat miercuri preşedintele PNL, Ludovic Orban, solicitându-le liderilor PSD "să vină în faţa Parlamentului şi să scoată din programul de guvernare toate aberaţiile fiscale pe care le-au introdus la învestirea Guvernului Tudose. "

"Este incredibil ce se întâmplă", a adăugat Orban, întrebat fiind despre anunţul premierului Mihai Tudose privind renunţarea la taxa de solidaritate.

Liderul PNL a vorbit şi despre deficitul bugetar - ajuns la 3,2% conform Eurostat - afirmând că, după datele pe primele şase luni ale anului, "partidul de guvernământ ar trebui să plece acasă, să-şi facă seppuku".

"Deşi ai creştere economică, practic încasările la buget sunt cu peste 5 miliarde de lei mai mici decât previziunile. Să nu vă luaţi după şmecheriile pe care le fac în prezentarea datelor că au crescut încasările în raport cu 2016. Fac o precizare, pentru prima oară în buget au fost incluşi bani, plăţile directe venite de la Uniunea Europeană către fermieri. Din cauza asta apare o creştere a veniturilor în raport cu 2016. Scăzând aceşti bani, care practic au fost introduşi suplimentar pentru a reduce deficitul bugetar, în mod evident este o şmecherie contabilă pe care au făcut-o şi de care nu trebuie să ţinem cont. Realitatea este că, faţă de previziunile din proiectul de buget, sunt încasări cu 5,1 miliarde mai puţin ceea ce arată că Guvernul este incapabil să conducă economia, să lupte cu evaziunea fiscală, să asigure veniturile necesare la bugetul de stat şi a generat cheltuieli pentru care nu există niciun fel de suport în realitatea economică", a declarat Orban.

Premierul Mihai Tudose a anunţat marţi că introducerea taxei de solidaritate poate fi trecută la capitolul "discutate şi uitate". "Concluzia astăzi este că putem să o trecem la discutate şi uitate", a afirmat Tudose. El a explicat că, din simulările realizate privind această măsură, a rezultat că "era prea puţin pentru a face ceva". "Era prea mare deranjul, dacă vreţi", a explicat prim-ministrul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor