Orban îl desfiinţează pe Oprea: "Reprezintă tot ce e mai imoral în viaţă politică"

Ludovic Orban
Ludovic Orban (ziuaconstanta.ro)

Deşi admite că UNPR este cheia prin care liberalii pot ajunge la guvernare în locul lui Victor Ponta, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, refuză însă orice colaborare cu Gabriel Oprea, naşul de cununie al premierului Victor Ponta şi cel pe care îl consideră artizanul unor operaţiuni imorale de racolare de parlamentari.

"După cum arată structura Parlamentului azi, UNPR e cheia de intrare la Palatul Victoria. În ce mă priveşte, şi nu numai pe mine, nu cred că e posibilă o negociere cu Gabriel Oprea. Întotdeauna el a reprezentat tot ce e mai imoral în viaţa politică şi parlamentară românească. El i-a asigurat lui Traian Băsescu majoritatea parlamentară după prezidenţialele din 2009.

Oprea a recrutat parlamentari din partidele de opoziţie satisfăcând interesele lor individuale, de la protecţie în faţa anchetelor penale, la favorizarea unor firme susţinute de parlamentarii racolaţi şi la alte servicii de care sper să se afle. A făcut asta pentru Băsescu şi apoi pentru Ponta. Nu avem nevoie de un astfel de personaj", a declarat Ludovic Orban, într-un interviu acordat Ziare.com.

Însă cum vor fi capabili liberalii să schimbe majoritatea şi să dea jos Guvernul Ponta printr-o moţiune de cenzură dacă nu negociază cu Gabriel Oprea? Ludovic Orban susţine că acest lucru este posibil prin "negocieri individuale".

"Dar şi individual sunt parlamentari care pot şi care nu pot fi convinşi. Victor Ponta a lăsat să se afle că asigură UNPR 50 de locuri pe listele parlamentare în 2016 ca să-i dea lui Oprea zăhărelul de care avea nevoie ca să-şi ţină parlamentarii de strânsură. Unii au fost racolaţi, cum spuneam, oferindu-li-se avantaje materiale personal", a mai afirmat Ludovic Orban.

De altfel, şefa PNL declara luni seară, la Realitatea TV, că "domnul Oprea a avut poziţii publice, în care a exprimat un punct de vedere clar, că nu vrea să ajute la schimbarea Guvernului Ponta. Noi am discutat, în schimb, cu colegi ai domniei sale şi pe unii i-am şi convins că merită efortul să susţină programul de guvernare".

Pe de altă parte, senatorul Constantin Popa a declarat, pentru stiripesurse.ro, că singurul om cu care liberalii pot să negocieze este Oprea Gabriel, partidul rămânând unit în jurul său.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne