Operaţiunea Monstru. Politia mobilizată pentru a verifica spiritul cetăţenesc

Poliţiei Româna s-a mobiliza în aceste zile exemplar la întreg nivelul României, dar nu pentru a destructura cine ce reţea mafiotă ci pentru a le bate la uşi românilor care au semnat petiţia “Mafia lemnului loveşte cu pumnul, autorităţile rămân pasive. Demite-le!” , relatează romaniacurata.ro
Poliţişti (Epoch Times România)
Loredana Diacu
30.06.2015

Poliţia Română s-a mobilizat în aceste zile exemplar la întreg nivelul României, dar nu pentru a destructura cine ştie ce reţea mafiotă, ci pentru a le bate la uşi românilor care au semnat petiţia “Mafia lemnului loveşte cu pumnul, autorităţile rămân pasive. Demite-le!” , relatează romaniacurata.ro.

Lansată pe platforma de-clic.ro, petiţia solicita luarea de măsuri împotriva şefilor unor instituţii publice din judeţul Hunedoara, a căror lipsă de reacţie la începutul acestui an a dus la escaladarea conflictului din jurul micro-hidrocentralei de pe Râul Alb, conflict ce a culminat cu atacarea unor ecologişti şi jurnalişti în data de 24 mai.

"Domnului Gabriel Oprea (ministru al Afacerilor Interne şi premier) şi subordonaţilor săi pare să nu le vină să creadă că în România există cetăţeni cu spirit civic, dispuşi să semneze o petiţie! Şi astfel, în loc să-şi mobilizeze resursele şi capacităţile pentru a rezolva problemele semnalate şi pentru a le răspunde petiţionarilor, Poliţia Română se ocupă cu verificatul petiţionarilor!", semnalează jurnaliştii Mihai Goţiu şi Daniel Befu, arătând că de la Cluj la Braşov, Bucureşti şi până la Botoşani, oamenii legii au trimis invitaţii la sediile de Poliţie şi agenţi să bată pe la uşi, pentru a-i întreba pe români ”chiar aţi semnat?”

“La mine a fost un domn Târziu Alexandru de la IPJ Timiş. M-a căutat la serviciu şi m-a pus să dau o declaraţie dacă am făcut petiţie în data de 24.05.2015, la ce instituţie am trimis-o, ce am solicitat, dacă m-a contactat cineva în legătură cu această petiţie, dacă am adresat-o Ministerului Administraţiei şi Internelor. M-a întrebat dacă am fost contactată de cineva şi i-am zis că nu. Eu i-am zis că am găsit formularul ăla pe net, că am simţ civic. I-am şi zis poliţistului că mă mir, fiindcă după ce atâţia ani autorităţile publice n-au făcut nimic, s-au trezit chiar acum. Şi sora mea urmează să fie contactată tot de acest domn Târziu Alexandru. Soră-mea e profesoară şi i-am spus să n-o sune decât după ora 13.00, că e la bacalaureat. Tot pe noi care am făcut petiţia au început să ne ia la întrebări, dar oare ce se întâmplă cu cei de la Râul Alb?”, şi-a relatat interacţiunea cu poliţia Mirela Toc din Timişoara.

Începând de vineri, România Curată a solicitat în mai multe rânduri, şi telefonic şi prin mail, o poziţie din partea IGPR, legată de acest subiect, fără să primească însă (cel puţin nu încă, răspuns).

Articolul integral poate fi citit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor