Operaţiunea ”anti-teroristă” din estul Ucrainei este condusă de 400 de mercenari americani, afirmă Bild

Compania privata de securitate Blackwater
Compania privata de securitate Blackwater (Scott Olson / Getty Images)

Operaţiunea de eliberare a sediilor guvernamentale din estul Ucrainei, ocupate de paramilitarii pro-Rusia, este condusă de aproximativ 400 de mercenari din partea firmei Academi, a notat, duminică, Bild.

Conform informaţiilor interceptate de către Agenţia americană de Securitate Naţională (NSA), care au la bază comunicaţiile serviciilor şi armatei ruse care operează în Ucraina, transmise serviciilor secrete germane BND, mercenarii americani conduc operaţiunea de eliberare a oraşului Slaviansk, capturat de forţele pro-Rusia în luna aprilie.

Soldaţii privaţi ar aparţine firmei Academi, cunoscută şi ca Blackwater, care ar fi participat la mai multe operaţiuni în Irak, omorând mai mulţi civili.

Bild nu a precizat cine a încheiat contractul cu Academi.

Blackwater a fost înfiinţată în Carolina de Nord, de către fostul Navy SEAL Erik Prince, şi a efectuat mai multe operaţiuni în zone lovite de conflict, precum Afganistan, Irak şi Sudan.

Săptămâna trecută, Bild a anunţat că CIA şi FBI cooperează cu Serviciile de Securitate Ucrainene (SBU) pentru a pune capăt invaziei ruse din estul Ucrainei, fără să se implice în mod direct în confruntări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe