Procurorul general al Ucrainei: Ianukovici a prejudiciat Ucraina cu 100 miliarde USD

Preşedintele rus Vladimir Putin şi Viktor Ianukovici.
Preşedintele rus Vladimir Putin şi Viktor Ianukovici. (ALEXANDER NEMENOV / AFP / Getty Images)

Recent, procurorul general interimar al Ucrainei, Oleh Mahniţki, a declarat că ilegalităţile comise de fostul preşedinte Viktor Ianukovici, au cauzat Ucrainei pierderi în valoare de 100 de miliarde dolari SUA.

Majoritatea acestor fonduri, potrivit lui Mahniţki, au fost sustrase de la stat şi circa 32 de miliarde dolari SUA au fost transferate în Rusia.

"Structura mafiotă creată de Ianukovici a fost constituită din elemente criminale infiltrate în diferite ramuri ale puterii de stat, începând cu parlamentul, guvernul, organele de forţă, procuratura, instanţele de judecată şi organele autorităţilor locale", a notat procurorul într-un interviu acordat Reuters.

"O parte din banii furaţi, fără a ţine cont de fondurile acaparate de membrii familiei lui Ianukovici, au fost folosiţi pentru a suprima acţiunile de pe Maidan. În prezent, aceste mijloace sunt utilizate pentru a finanţa activităţile teroriste şi separatiste din estul Ucrainei", a mai adăugat Mahniţki.

Cu o săptămână în urmă, candidatul la funcţia de preşedinte al Ucrainei, Valery Konovalyuk, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ţinute la Washington, că Viktor Ianukovici cheltuieşte săptămânal circa 20-30 de milioane USD pentru a finanţa grupările armate ilegale, cu scopul de a menţine tensiunile în regiunile de est ale Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe