Rogozin umilit să se întoarcă la Moscova pe furiş

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin.
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin. (MIKHAIL KLIMENTYEV / AFP / Getty Images)

Sâmbătă, avionul Yak-42 cu care Dmitri Rogozin se întorcea la Moscova, după vizita sa la Tiraspol unde a participat la serbarea zilei de 9 mai, a fost forţat să aterizeze de urgenţă după ce avioane de vânătoare ale Ucrainei au interceptat aparatul care nu avea permis de zbor pe teritoriul Ucrainei.

Aparatul a fost forţat să aterizeze din nou în Moldova.

Dar dacă la venirea sa la Tiraspol, Rogozin a ajuns în Transnistria zburând pe deasupra României, la plecare avionul său nu a mai avut permisiunea să survoleze spaţiul aerian al ţării noastre.

Rogozin, sfidător, a anunţat că va zbura din Moldova în ciuda umilinţelor la care este supus, şi a plecat spre casă cu un zbor regulat.

Rogozin nu este singurul oficial rus care a păţit un asemenea lucru. Autorităţile ucrainene au blocat trecerea spre Chişinău a avionului care-l transporta pe ministrul Culturii al Rusiei, Vladimir Medinski, conform contului de Twitter al acestuia. Medinski a păţit acelaşi lucru, fiind blocat la întoarcerea acasă.

Pe contul său de Twitter, Rogozin nu a uitat să ameninţe că data viitoare va survola România la bordul unui bombardier strategic Tu-160.

Dmitri Rogozin, fost ambasador al Rusiei la NATO, este cunoscut pentru lipsa sa de diplomaţie. Vicepreşedintele Rusiei a ameninţat în trecut că dacă Moldova încearcă să devină membru asociat al UE, riscă ruperea tuturor relaţiilor cu Rusia, iar acest lucru va avea "consecinţe importante" pentru conflictul transnistrean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe