Oneştiul a rămas fără primar. Edilul, suspendat pe motiv ca şi-a luat bacul pe mită

Condamnat la 2 ani 8 luni de închisoare cu suspendare în dosarul "Corupţie la Bacalaureat", primarul municipiului Oneşti, Laurenţiu Neghina, a fost revocat din funcţie. Ordinul de încetare a mandatului său de primar a fost semnat vineri seara, de subprefectul judeţului Bacău, Constantin Toma.
Laurenţiu Neghină, primarul suspendat al Municipiului Oneşti (Facebook)
Ana Ion
20.06.2015

Condamnat la 2 ani 8 luni de închisoare cu suspendare în dosarul "Corupţie la Bacalaureat", primarul municipiului Oneşti, Laurenţiu Neghină, a fost revocat din funcţie. Ordinul de încetare a mandatului său de primar a fost semnat vineri seara, de subprefectul judeţului Bacău, Constantin Toma.

"Motivul deciziei este în consonanţă cu hotărârea luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit faptul că nu doar primarii condamnaţi la închisoare cu executare îşi pierd mandatul, ci şi cei care au primit o pedeapsă cu suspendare", a explicat subprefectul Constantin Toma.

Neghină a fost condamnat la 2 ani 8 luni de închisoare cu suspendare în dosarul "Corupţie la Bacalaureat", prin care s-a dovedit că îşi obţinuse diploma de finalizare a studiilor liceale ca urmare a mitei acordate unor angajaţi ai Liceului teoretic din Podu Turcului.

Laurenţiu Neghină a candidat pe listele comune ale PDL - UNPR sub sigla ,"Alianţei pentru Bacău" în 2012 şi a câştigat mandatul de primar în detrimentul lui Emil Lemnaru (PSD), primar al municipiului Oneşti timp de 12 ani.

Funcţia de viceprimar cu atribuţiuni de primar va fi încredinţată, începând de luni, consilierului Alexandru Cristea (UNPR), viceprimarul municipiului Oneşti, Nicolae Gnatiuc (PSD), demisionând în urmă cu două zile.

Tot vineri, subprefectul Bacăului a semnat şi ordinul de încetare a mandatului primarului comunei Prăjeşti, Eugen Antica, condamnat cu suspendare în acelaşi dosar cu Laurenţiu Neghina.

Dosarul "Corupţie la Bacalaureat" de la Liceul Alexandru Vlahuţă din Podu Turcului, în care au fost cercetate aproape o sută de persoane, a fost deschis în anul 2010, când procurorii, poliţiştii de la anticorupţie şi jandarmi au descins în iunie la examenul de Bacalaureat şi au ridicat mai multe plicuri cu bani şi liste cu numele unor candidaţi, despre care anchetatorii spuneau la vremea respectivă că au plătit pentru a trece probele.

Directorii unităţii de învăţământ şi secretara Liceului din Podu Turcului au fost condamnaţi la pedepse de 2 şi 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor