Oficiali de la Chişinău şi Tiraspol au sărbătorit împreună ziua armatei sovietice organizate de Ambasada Rusiei


Oficiali de la Chişinău şi Tiraspol sărbătoresc ziua armatei sovietice organizate de Ambasada Rusiei
Oficiali de la Chişinău şi Tiraspol sărbătoresc ziua armatei sovietice organizate de Ambasada Rusiei (facebook.com/Ambasada Rusiei la Chişinău)

Demnitari de stat de la Chişinău alături de reprezentanţii „regimului marionetă de la Tiraspol” au „chefuit” la Ambasada Rusiei la 23 februarie, când în Federaţia Rusă se sărbătorea ziua armatei sovietice mai nou - ziua apărătorului patriei. Printre cei prezenţi la eveniment au fost preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, şi unii miniştri din Guvernul Chicu.

În pozele publicate de Ambasada Rusiei pe pagina sa de Facebook mai apar, printre alţii, ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, multe alte persoane din structurile statului afiliate Partidului Socialiştilor, başcanul Găgăuziei Irina Vlah şi şefi ai administraţiei separatiste de la Tiraspol, precum Victor Ignatiev şi Oleg Beleakov.

Cu ocazia zilei de 23 februarie, preşedintele Igor Dodon a postat pe pagina sa de socializare un mesaj de felicitare pentru cinstirea „militarilor care, aflaţi în slujba ţării, au purtat cu demnitate uniforma armatei sovietice”. Totodată, acesta a mulţumit veteranilor pentru că, „în momente de grea cumpănă, au răspuns chemării Patriei, sacrificînd cei mai frumoşi ani pentru triumful păcii”.

În context, deputatul Platformei DA Iurie Reniţă, fost ambasador al R. Moldova la Bucureşti a ţinut să atenţioneze că mesajul de felicitare cu ocazia unei sărbători a unui stat străin, cu armată de ocupaţie pe teritoriul ţării, sunt acţiuni deschise ale lui Igor Dodon de promovare a obiectivelor strategice ruseşti, în detrimentul intereselor naţionale.