Oficial al Casei Albe: Tillerson nu ar mai vorbi în numele administraţiei Trump

Rex Tillerson
Rex Tillerson (Getty Images)

Un oficial al Casei Albe l-a criticat joi pe secretarul de stat Rex Tillerson, declarând publicaţiei The Washington Post că membrul administraţiei preşedintelui Trump nu mai vorbeşte în numele administraţiei americane.

"Cred că aliaţii noştri ştiu în acest moment că nu vorbeşte cu adevărat în numele administraţiei", a declarat oficialul, care a făcut declaraţia sub condiţia anonimatului. Acesta l-a descris pe Tillerson drept "irelevant" din cauza influenţei altor diplomaţi şi oficialilor cabinetului asupra sa.

Dorinţa continuă a lui Tillerson de a angaja oficiali nord-coreeni în negocieri l-a adus pe fostul director de la Exxon pe radarul Casei Albe din nou săptămâna aceasta, iar evoluţia a arătat că poziţia lui Trump în cazul dosarului nord coreean nu s-a schimbat.

Un oficial a declarat publicaţiei americane că Tillerson "nu şi-a învăţat lecţia ultima dată" când Trump la mustrat pe Twitter în legătură cu încercarea de a negocia cu Coreea de Nord.

Pe de altă parte, secretarul adjunct de presă al Casei Albe, Raj Shah, a declarat pentru Washington Post că Trump "este foarte mulţumit de întreaga sa echipă naţională de securitate, care îl include pe secretarul Tillerson".

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, a declarat publicaţiei americane că Tillerson "se bucură de o relaţie solidă cu preşedintele. Cel mai important, ei au un angajament comun faţă de denuclearizarea peninsulei coreene, securitatea SUA şi protecţia aliaţilor noştri".

Luni de zile, Tillerson a fost subiectul unor speculaţii în legătură cu viitorul său în administraţie, relaţia sa cu Trump fiind extrem de atent verificată de presă, după zvonurile privind o eventuală ofensă adusă preşedintelui într-o discuţie privată apărută în presă.

În octombrie, Departamentul de Stat a fost forţat să dezmintă rapoartele potrivit cărora Tillerson s-a referit la Trump numindu-l "idiot" după o întâlnire la Pentagon.

După învestirea lui Donald Trump la cârma Casei Albe, Washington Post, ziar cunoscut pentru legăturile sale cu lumea serviciilor - în special de la Langley - s-a lansat, împreună cu alte ziare de orientare neo-liberală, într-o campanie de hărţuire a noului preşedinte american.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe