McMaster acuză Rusia că desfăşoară “campanii de subminare” a SUA

H.R. McMaster, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump.
H.R. McMaster, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump. (Nicholas Kamm/AFP/Getty Images)

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, H.R. McMaster, a descris Rusia ca o ameninţare clară şi a acuzat-o că desfăşoară “campanii de subminare” a Statelor Unite.

“Ne confruntăm cu o ameninţare din partea Rusiei care implică aşa-zisul război de generaţie nouă. Acestea sunt campanii foarte sofisticate de subminare şi dezinformare şi propagandă folosind instrumente cibernetice, care se desfăşoară în domenii multiple pentru a încerca să divizeze comunităţile noastre din sânul naţiunii, să le asmută unele împotriva celorlalte şi să creeze o criză de încredere”, a precizat McMaster la un eveniment ce a avut loc marţi în Washington şi a fost găzduit de think tank-ul Policy Exchange.

Acestea au fost cuvinte neobişnuit de critice venite din partea unui membru al unei administraţii care a declarat că doreşte să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia. De asemenea, au fost neobişnuite şi având în vedere faptul că administraţia Trump a fost marcată de acuzaţii venite din partea democraţilor şi a serviciilor de informaţii că Rusia a interferat cu alegerile prezidenţiale americane din 2016 pentru a înclina balanţa în favoarea preşedintelui Donald Trump.

În plus, McMaster a declarat că Rusia este o putere “revizionistă” care subminează ordinea şi stabilitatea internaţională şi care ignoră drepturile suverane ale vecinilor săi şi statul de drept.

“Bineînţeles, ei au folosit forţe neconvenţionale sub masca forţelor convenţionale pentru a-şi promova interesele şi au schimbat în mod forţat graniţele Europei pentru prima dată de la cel de-al Doilea Război Mondial prin invaziile în Georgia şi Ucraina”, a adăugat McMaster.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe