Maşinăria de propagandă începe să dea rateuri mari: CNN confundă un oficial al administraţiei Trump cu unul al lui Obama

Logo-ul CNN
Logo-ul CNN (John Greim/LightRocket/Getty Images)

CNN a postat vineri seară, din greşeală, o fotografie eronată cu Raj Shah, oficial al administraţiei Trump, confundându-l cu un membru al fostei administraţii Obama care avea nume similar.

“Anderson Cooper 360” a folosit o fotografie greşită cu Shah, prim subscretar al Casei Albe, alături de un citat de-al său privind suportul lui Trump pentru Roy Moore, un candidat republican pentru Senat. Potrivit Washington Examiner, fotografia folosită de CNN îi aparţinea lui Rajiv Shah, fost administrator al Agenţiei americane pentru Dezvoltare Internaţională, care a activat în timpul preşedintelui Barack Obama.

Anderson Cooper a semnalat greşeala în emisiunea sa de vineri noaptea şi şi-a cerut scuze pentru utilizarea unei fotografii false.

Eroarea a avut loc după o greşeală şi mai mare făcută anterior, în aceeaşi zi, de CNN, care a raportat în mod eronat că Donald Trump Jr. a primit pe email o ofertă a unei chei de decriptare şi o adresă de website pentru documente piratate de WikiLeaks.

CNN a adăugat că emailul a indicat faptul că, de fapt, campania lui Trump ar fi putut accesa date ale fostului secretar de stat Colin Powell, ale cărui emailuri piratate au fost făcute publice de un grup rusesc 10 zile mai târziu.

Totuşi, CNN a scris eronat data emailului, notând că acesta a fost trimis în 14 septembrie, după publicarea emailurilor piratate ale lui Powell.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe