O nouă săptămână, o nouă vizită la DNA pentru Victor Ponta
alte articole
Premierul Victor Ponta s-a prezentat marţi dimineaţă, la sediul DNA, fără a fi citat, pentru a depune unele documente în dosarul "Turceni - Rovinari", în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.
"Am vrut să depun, pentru că e important pentru cauză, decizia Curţii Europene de Justiţie dată în 3 septembrie, care lămureşte foarte clar ce se întâmplă cu contractele de consultanţă juridică: "o prestare de servicii, precum cea în discuţie, şi care este remunerată prin plata periodică a unor sume forfetare trebuie considerată efectuată în perioada la care se raportează plata, indiferent dacă prestatorul a furnizat sau nu a furnizat (serviciile — n.r.).
Eu zic că am făcut activitate, procurorul zice că n-am făcut, Curtea Europeană de Justiţie zice să ne vedem de treabă amândoi, pentru că, atât timp cât s-au plătit taxele, e în regulă", a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că, din punctul de vedere al Curţii Europene de Justiţie, "nu avem un caz aici", informează Agerpres.
La ultima sa întâlnire cu procurorii DNA, premierul Victor Ponta a cerut disjungerea dosarului, adică separarea cauzei sale de a celorlalţi inculpaţi din dosarul Turceni - Rovinari.
Amintim că premierul Victor Ponta a fost pus sub acuzare pentru patru infracţiuni distincte în dosarul Şova, trei săvârşite în calitate de avocat (fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani) şi una în calitate de şef al Executivului (conflict de interese).
Dacă pentru primele trei s-a declanşat deja urmărirea penală, pentru infracţiunea săvârşită în calitate de premier era necesară aprobarea Camerei Deputaţilor, care a refuzat însă, pe 9 iunie, ridicarea imunităţii premierului Ponta.
Cele trei infracţiuni rămase nu intră în sfera infracţiunilor de corupţie, însă premierul Ponta este anchetat de procurorii DNA pentru că este implicat într-un dosar cu alţi inculpaţi cercetaţi pentru fapte care ţin de competenţa agenţiei anticorupţie.
În cazul în care solicitarea sa de disjungere va fi acceptată, dosarul se va muta la Parchetul General condus de apropiatul său, Tiberiu Niţu.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.