Ponta vrea să scape de DNA. Dosarul său ar putea ajunge pe masa procurorilor lui Tiberiu Niţu

Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

La ultima sa întâlnire cu procurorii DNA, premierul Victor Ponta a cerut disjungerea dosarului în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, însă nu a dat prea multe detalii despre acest lucru. Un interviu acordat sâmbătă postului Antena 3 ar putea oferi mai multe detalii despre strategia premierului.

Jurnaliştii de la Hotnews.ro au sesizat că, în cadrul interviului respectiv, premierul Ponta a declarat că dacă nu era inculpat în dosarul Turceni-Rovinari infracţiunile de care este suspectat nu intrau în competenţa DNA, pentru că "DNA nu se ocupă de avocaţi şi de 10.000 de euro", afirmaţie ce a determinat-o pe realizatoarea emisiunii să exclame: "Aaaaa, păi atunci dacă se produce disjungerea...".

Realizatoarea nu şi-a mai dus ideea până la capăt, iar Victor Ponta a schimbat imediat subiectul reiterând faptul că vrea să ajungă cât mai repede în faţa unui judecator.

Potrivit publicaţiei citate, Victor Ponta ar fi cerut la ultima înfăţişare la DNA disjungerea dosarului în speranţa că, în cazul în care solicitarea sa va fi acceptată de procurorii anticorupţie, dosarul se va muta la Parchetul General condus de apropiatul său, Tiberiu Niţu.

Amintim că premierul Victor Ponta a fost pus sub acuzare pentru patru infracţiuni distincte în dosarul Şova, trei săvârşite în calitate de avocat (fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani) şi una în calitate de şef al Executivului (conflict de interese).

Dacă pentru primele trei s-a declanşat deja urmărirea penală, pentru infracţiunea săvârşită în calitate de premier era necesară aprobarea Camerei Deputaţilor, care a refuzat însă, pe 9 iunie, ridicarea imunităţii premierului Ponta.

Cele trei infracţiuni rămase nu intră în sfera infracţiunilor de corupţie, însă premierul Ponta este anchetat de procurorii DNA pentru că este implicat într-un dosar cu alţi inculpaţi cercetaţi pentru fapte care ţin de competenţa agenţiei anticorupţie.

Rămâne însă de văzut dacă DNA va accepta disjungerea dosarului, adică separarea cauzei lui Ponta de a celorlalţi inculpaţi din dosarul Turceni - Rovinari.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne