O "minge de foc" aprinde noaptea cerul Japoniei

Obiect luminos pe cerul nopţii în Japonia, 21 noiembrie 2017.
Obiect luminos pe cerul nopţii în Japonia, 21 noiembrie 2017. (Captură YouTube)

O “minge de foc” orbitoare care a luminat cerul Japoniei noaptea, în 21 noiembrie, a fost surprinsă video de mai multe persoane.

Martorii au declarat că au văzut o lumină puternică, fără sunet, care a luminat cerul pentru câteva secunde.

Un expert consideră că probabil “mingea de foc” a fost o bucată mică de rocă spaţială care s-a aprins la intrarea în atmosferă.

Pe cer a apărut prima dată o mică sferă bizară de culoare verde care a devenit tot mai mare şi s-a transformat într-o străfulgerare care a iluminat cerul în noapte.

Obiectul remarcabil a fost zărit de numeroase persoane în timp ce cădea pe Pământ în 21 noiembrie, fiind înregistrate rapoarte atât din Yoshitaka, cât şi din Syouko, în sudul Japoniei.

Obiectul a dispărut în timp ce cădea spre Pământ în jurul orei locale 21:30, potrivit publicaţiei Asashi Shimbun.

“O astfel de luminozitate poate fi văzută doar de câteva ori într-un an”, a declarat Yasuo Shiba, director la Societatea Niponă de Meteorologie.

“Obiectul s-a aprins timp de aproximativ 3 secunde. A fost aproape sigur o minge de foc”, a declarat Shiba, care a observat evenimentul.

El presupune că obiectul face parte, probabil, din ploaia de meteoriţi a Tauridelor care a fost observată în lunile octombrie şi noiembrie.

În fiecare an, la sfârşitul lunii octombrie, cerul este gazda acestei ploi de meteoriţi.

Spectacolul Tauridelor este creat de reminiscenţe ale cometei Encke, numită după astronomul care i-a descoperit traiectoria anuală în 1819.