O mamă cere ajutorul statului român. Copiii i-au fost smulşi de autorităţile finlandeze

Mihaela Camelia Jalaskoski şi copiii săi
Mihaela Camelia Jalaskoski şi copiii săi (Facebook)

Mihaela Camelia Jalaskoski, o mamă lăsată fără copii de autorităţile finlandeze, cere ajutorul statului român pentru a fi repatriată împreună cu cei trei copiii ai săi, smulşi de lângă ea şi trimişi în alte familii sau în instituţii de protecţie.

Medic de profesie, femeia, acum în vârstă de 44 de ani, a rămas fără copii după ani lungi de experienţe traumatizante. Căsătorită cu un finlandez care, susţine ea, a brutalizat-o atât pe ea cât şi pe copii, s-a trezit ruptă de familie la cel mai brutal mod. Copiii i-au fost smulşi din braţe şi duşi în centre de plasament iar ei i-au fost rupte coastele.

„Prima reacţie a fost să-i iau în braţe şi să-i apăr cu corpul meu. Aşa mi-au fost rupte coastele. (...) La venirea poliţiei, executorii judecătoreşti au înhăţat copiii, i-au urcat în maşina socialului şi au dispărut. Abia după ce copiii au fost răpiţi, socialul a făcut decizia de preluare a copiilor în plasament“.

Tatăl finlandez a obţinut custodia celor doi copii, dar nu au stat cu acesta decât două luni, din iulie, până în septembrie 2015. „Pe data de 23.09.2015 au fost luaţi de urgenţă de către serviciile sociale, deoarece erau în pericol major în casa tatălui. Au fost duşi din nou la o casă de copii şi pe data de 21 decembrie 2015 au fost daţi acasă, spre adopţie temporară“, a relatat Camelia Jalaskoski pentru Adevărul.

Mihaela Camelia Jalaskoski susţine că a cerut în repetate rânduri sprijinul Ambasadei României la Helsinki, dar tot ce a primit a fost ... susţinere morală. Acum, femeia cere ajutorul statului român şi al Uniunii Europene pentru repatrierea urgentă a ei şi a celor trei copii.

Despre abuzurile halucinante prin care a trecut femeia, modul în care statul a ţinut partea soţului agresor - de origine finlandeză -, despre modul în care statul a ales să o despartă de copii fără o anchetă temeinică, puteţi citi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne