Mitinguri de solidaritate cu familia Bodnariu în trei oraşe mari din ţară

Drama familiei Bodnariu i-a scos din nou în stradă pe români. Mii de persoane din Sibiu, Cluj şi Iaşi şi-au manifestat sâmbătă susţinerea faţă de familia pe care Barnevernet a despărţit-o de cei cinci copiii ai.
Protest de solidaritate cu familia Bodnariu
Protest de solidaritate cu familia Bodnariu (Florin Chirila/Epoch Times)

Mii de persoane au ieşit, sâmbătă, în stradă, la Sibiu, Cluj şi Iaşi, în semn de solidaritate cu familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi în noiembrie de Barnevernet, instituţia de protecţie a copiilor din Norvegia.

Potrivit Gândul.info, la mitingul de la Sibiu, 2.000 de oameni au protestat, alături de mai mulţi preoţi, de prefect şi de preşedintele Consiliului Judeţean, precum şi de o delegaţie de jurnalişti din Norvegia. La Cluj, peste 1.000 de persoane au ieşit în stradă iar la Iaşi în jur de 4.000 de oameni au mărşăluit, declarându-şi susţinerea pentru familia Bodnariu, relatează sursa citată.

Reamintim că cei cinci copii ai românului Marius Bodnariu şi soţiei sale norvegiene Ruth, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie anul trecut, după ce două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus la şcoală că primesc corecţii fizice de la părinţi. Părinţii ar fi suspectaţi că administrează corecţii fizice copiilor şi că îi îndoctrinează religios.

Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei.

Din noiembrie şi până acum, mii de români au ieşit în stradă, atât în ţară cât şi peste hotare, cerând reîntregirea familiei Bodnariu. De asemenea, o delegaţie de parlamentari români s-a deplasat recent în Norvegia, unde au avut discuţii cu omologii lor, precum şi cu alţi reprezentanţi ai statului.

În urma numeroaselor demersuri şi a amplei mediatizări a situaţiei, cazul familiei Bodnariu din Norvegia, dar şi sistemul de protecţie a copilului din acest stat vor fi dezbătute peste trei săptămâni în Parlamentul European (PE), după ce joi, s-au finalizat procedurile prin care 42 de europarlamentari din mai multe ţări au solicitat acest lucru, cazul Bodnariu nefiind unul singular.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne