Mircea Dolha: Există 11 familii de români în Norvegia ai căror copii au fost luaţi de Barnevernet

O delegaţie de parlamentari români se va deplasa, săptămâna viitoare, în Norvegia, pentru a se interesa de cazurile copiilor de români preluaţi de Protecţia copilului de lângă familii.
Mircea Dolha
Mircea Dolha (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Din cele 11 familii de români din Norvegia ai căror copii au fost preluaţi de către Barnevernet, doar şapte au fost de acord să discute cu membrii delegaţiei parlamentare care urmează să vină la Oslo, printre care se află şi familiile Nan şi Bodnariu, a declarat, pentru Agerpres, deputatul PNL Mircea Dolha, vicepreşedinte al Comisiei pentru românii din afara graniţelor.

"Nu ştim încă motivul refuzului celorlalte patru familii care nu doresc să se întâlnească cu delegaţia din România. Dacă se constată că au fost făcute greşeli, atunci să se aplice legile regatului norvegian şi cei vinovaţi să fie traşi la răspundere, dar drepturile copiilor să fie respectate. Să rămână împreună, nu despărţiţi, să nu fie trimişi în locuri necunoscute. Pot fi încredinţaţi unor aparţinători ai familiei sau chiar repatriaţi, să poată să-şi vadă periodic părinţii biologici", a spus Mircea Dolha.

Deputatul PNL a atras atenţia că delegaţia parlamentară aşteaptă dovezi cât mai convingătoare privind situaţia copiilor preluaţi de autorităţile norvegiene în cazul Nan şi Bodnariu.

"Dacă până ieri toată lumea spunea ca Barnevernet-ul este un serviciu cu care nu se poate lua legătura, nu dă niciodată informaţii, are independenţă şi putere totală etc, acest mit a căzut. Şi este şi meritul acestei comisii parlamentare", a adăugat Mircea Dolha.

Potrivit deputatului, Barnevernet a făcut foarte bine că a început să dea unele lămuriri, însă trebuia să facă acest lucru demult, până să se ajungă în situaţia de a lăsa să planeze diverse suspiciuni asupra procedurilor sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne