O glumă numită ONU: Iranul, China câştigă locuri de conducere în comitetele pentru drepturile omului
alte articole
Iran a fost numit în mai multe poziţii cheie în comitetul ONU care monitorizează protecţia femeilor şi drepturile omului.
Iranul, aflată în topul listei ţărilor cu cele mai multe execuţii pe an - care tocmai a ordonat omorârea unei femei de 26 de ani, victimă a unui viol - a fost votată miercuri pe o poziţie cheie la Comisia Situaţiei Femeilor, din cadrul ONU.
Teheranul a executat anul trecut 500 de persoane, fiind întrecut doar de China, care nici măcar nu mai publică numărul de execuţii anuale.
Ambasadorul Teheranului la ONU va avea timp de patru ani rolul de a asigura protecţia femeilor de pe glob.
Iranul a mai obţinut o poziţie cheie în cadrul unui comitet ONU care monitorizează activitatea ONG-urilor.
Comitetul pentru ONG-uri permite guvernelor să suprime criticile activând ca un organism terţ, de monitorizare a tuturor ONG-urilor care au drept activitate drepturile civile şi care încearcă să lucreze sub egida ONU.
Alte regimuri opresive care au obţinut diverse poziţii în comitet sunt Azerbaijan, China, Cuba, Rusia şi Sudan, şi alţii.
Dând putere călăilor asupra victimelor, ONU loveşte cauza drepturilor omului, îşi trădează principiile fondatoare şi îşi subminează propria credibilitate Hillel Neuer, director UN Watch
“Astăzi este o zi neagră pentru drepturile omului” a declarat Hillel Neuer, director UN Watch, organizaţie care monitorizează activitatea regimurilor opresive la ONU, citat de Freebeacon. “Dând putere călăilor asupra victimelor, ONU loveşte cauza drepturilor omului, îşi trădează principiile fondatoare şi îşi subminează propria credibilitate”.
Adăugarea Iranului şi Chinei în comitetul care supervizează activitatea ONG-urilor, va permite probabil înrăutăţirea situaţiei acestor grupuri.
U.N. Watch, de exemplu, a ajuns o ţintă a spionajului chinez, organizat în grupuri care pozează drept ONG-uri.
“Comitetul ONU care are atribuţia să judece plângerile noastre împotriva abuzurilor este acum dominat de China, Sudan şi aliaţii non-democratici ai acestora care controlează aproximativ 70% din locuri” a declarat Neuer.
“Când criminalii sunt unşi judecători, sau când piromanii sunt chemaţi să stingă incendiile – justiţia devine o glumă. Rolul crucial al societăţii civile pe scena lumii este erodat”.