Ucraina reîncepe campania ”anti-teroare”: forţele speciale au eliberat oraşul Svyatorhirsk

Forţele speciale ucrainene. Ucraina.
Forţele speciale ucrainene. Ucraina. (youtube.)

”Forţele speciale ale ministerului de Interne au eliberat oraşul Sviatohirsk de grupurile armate ilegale de separatişti. Forţele care au luat parte în operaţiunea anti-teroristă au dus grupurile armate ilegale în afara oraşului. Nu au existat victime”, informează ministerul de Interne ucrainean, citat de Kiev Post.

Anterior operaţiunii, oficialii Serviciilor de Securitate Ucrainene (SBU) descoperiseră că paramilitarii care atacaseră regiunea îşi stabiliseră baza militară la Mânăstirea Maicii Domnului a Patriarhatului de la Moscova din oraş.

Operaţiunea de miercuri a fost considerată una "de maximă prioritate, " datorită localizării sale. De la începutul lunii aprilie, insurgenţii pro-Rusia au capturat mai multe clădiri-cheie din regiunile estice. ”Vom face un Stalingrad”, a fost declaraţia acordată postului BBC. La scurt timp după ce Kiev-ul a anunţat reînceperea operaţiunilor de eliberare, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a ameninţat că Rusia va ”răspunde” dacă ruşii vor fi atacaţi.

”Un atac asupra cetăţenilor ruşi este un atac împotriva Federaţiei Ruse”, a declarat Lavrov pentru Russia Today, televiziunea finanţată de Kremlin.