"Nu este elegant să ameninţi public nişte foşti miniştri!" - senator PNL îi bate obrazul lui Dragnea

Loredana Diacu
09.01.2017

alte articole

Florin Cîţu (Facebook)
Loredana Diacu
09.01.2017

În contextul în care Liviu Dragnea a acuzat că bugetul pe 2017 are o gaură de 10 sau 14 miliarde de lei, gaură ce s-ar datora tehnocraţilor, senatorul PNL Florin Cîţu - fost economist şef al ING Bank - îi sugerează liderului PSD să fie mai precaut când vorbeşte despre bugetul ţării.

Astfel, Cîţu îi atrage atenţia lui Dragnea că "PSD a fost prezent la guvernarea Cioloş" iar actualul ministru de Finanţe şi-a asumat situaţia curentă a ministerului în momentul când a semnat protocolul de predare-primire. Nu în ultimul rând, liberalul îi transmite preşedintelui PSD că în acest moment ochii tuturor investitorilor, instituţiilor financiare internaţionale şi ai ambasadelor străine sunt aţintiţi asupra noului Guvern pe care l-a instalat, aşa că mai multă prudenţă în declaraţii ar fi binevenită.

Redăm postarea lui Cîţu:

Domnul preşedinte Dragnea vine cu câteva acuzaţii şocante pentru mine. De aceea îmi permit pentru prima oară de când fac politică să-i dau un sfat. Lucrurile nu trebuie niciodată judecate la supărare.

Am cel puţin 3 motive:

1) Nu este elegant să ameninţi public nişte foşti miniştri. Mai ales că ei nemaifiind demnitari nu poţi să-i chemi la Parlament la comisii.

2) Când actualul ministru de finanţe a preluat ministerul de la fostul ministru de finanţe a semnat un protocol de predare-primire în care eu cred că şi-a asumat situaţia curentă a ministerului.

3) Tot programul PSD cu care a câştigat alegerile a fost întocmit şi cu sprijinul celor peste 10 secretari de stat care au contribuit cu informaţii şi nu numai la acest program de guvernare. La care se adaugă un prim vice-prim ministru. Aşadar, PSD a fost prezent în guvernarea Cioloş. Aici sunt două variante: ori secretarii de stat ai PSD -ului l-au minţit pe domnul Dragnea şi nu l-au informat despre un asemenea pericol ori dânsul hotărăşte să-i cheme şi pe aceştia (în special pe cei de la Ministerul de Finanţe Publice) la audierile din comisia de anchetă.

În concluzie, cred că ar trebui să fim mai precauţi când vorbim despre bugetul ţării la debutul unei guvernări.

Asta pentru că domnule Preşedinte Dragnea, în momentul acesta ochii tuturor investitorilor, ai instituţiilor financiare internaţionale şi ai ambasadelor străine sunt aţintiţi asupra noului guvern pe care l-aţi instalat. De aceea mai multă prudenţă în declaraţii ar fi binevenită", scrie Cîţu pe Facebook.

Reamintim că Liviu Dragnea - autor al unor fulminante promisiuni electorale vizând măriri de venituri în paralel cu reduceri de impozite şi taxe - a susţinut duminică, la România TV, că bugetul pe 2017 are o gaură de 10 sau 14 miliarde de lei, motiv pentru care PSD ia în calcul constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice legalitatea deciziilor Ministerului de Finanţe de la ultima rectificare bugetară.

În replică, fostul premier Cioloş a susţinut că Liviu Dragnea nu ştie pe unde să scoată cămaşa şi îşi acoperă nerealizările şi promisiunile financiare mincinoase din campania electorală pentru parlamentare cu diversiuni şi propagandă.

Potrivit fostului premier, realitatea este că în 2016 veniturile au fost mai mari decât în 2015, iar deficitul final a fost sub cel prognozat şi aprobat de Parlament odată cu bugetul pentru anul trecut. Mai mult, în decembrie am rambursat integral firmelor TVA în valoare de 2,1 miliarde de lei, fără a lăsa presiune pe bugetul anului următor, cum se obişnuieşte, tocmai pentru a uşura povara noului Guvern.

"Restul sunt poveşti. De altfel, în 2017 este alt buget. În caz că anul acesta nu îşi poate onora promisiunile electorale, domnul Liviu Dragnea nu poate da vina pe bugetul de anul trecut. Dar, nu-i aşa, domnul Dragnea nu se încurcă în detalii. În rest, este acelaşi mod de lucru folosit de PSD şi cât timp am guvernat: tehnocraţii sunt de vină. PSD îşi acoperă nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă", a precizat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor