Noua Comentarii despre Partidul Comunist apreciate si la Balti (video)

Lansarea cartii "Cele Noua Comentarii despre Partidul Comunist" la Balti
Lansarea cartii "Cele Noua Comentarii despre Partidul Comunist" la Balti (Epoch Times)

Noua Comentarii despre Partidul Comunist reprezinta o serie de editoriale tiparite in luna noiembrie 2004 de ziarul DaiJiYuan, editia in limba chineza a ziarului The Epoch Times (www.theepochtimes.com). Incepand de atunci, ele au avut un efect extraordinar asupra cititorilor din intreaga lume si in special in China, unde au declansat un val urias de demisii din Partidul Comunist Chinez. In cateva saptamani de la publicare, chinezii au inceput sa isi posteze demisiile pe un site special, numarul demisiilor crescand in fiecare an: in prezent, potrivit website-urilor care urmaresc fenomenul, numarul total al celor care si-au dat demisia din PCC a ajuns la peste 91 de milioane.

Duminica, 27 martie 2011, la Muzeul de Istorie si Etnografie din or. Balti reprezentantii ziarului Epoch Times Romania au lansat cartea Noua Comentarii despre Partidul Comunist. Prezentarea cartii a avut loc in cadrul decernarii premiilor Concursului Regional de Istorie, editia IV-a anul 2001 cu genericul ”Regimul totalitar comunist in Republica Moldova si urmarile lui” (in baza materialelor istorice locale), organizat la Balti de catre Asociatia Istoricilor.

La eveniment au fost prezenti profesori de istorie, conferentiari universitari, premianti ai concursului din liceele si colegiile partii nordice a tarii cit si alti locuitori ai orasului Balti.

Roman Dumitru doctor in drept, conferentiar universitar a inceput dezbaterile asupra celor Noua Comentarii cu o informatie generala despre ziarul Epoch Times, aria lui de acoperire, scopul lansarii pentru prima data a Comentariilor in limba chineza, actualitatea lor in Republica Moldova si intregul lagar fost socialist.

Igor Cojocaru doctor in stiinte politice, conferentiar universitar a facut o analiza stiintifica ampla a continutului cartii si nu a fost deloc surprins sa inteleaga ca de fapt, ”partidul comunist chinez este ceva mult prea strain cetatenilor Chinei, marcati de traditionalism, insa oficialii partidului folosind masele social vulnerabile, inselatoria, violenta cit si atatand relatiile dintre diferitele clase sociale a dominat o natiune deosebita si isi mentine puterea pina in prezent prin aceleasi tactici, politici si reforme malefice”. Isi imagineaza o China Noua - multicolora din punct de vedere politic, iar celor prezenti le-a sugerat ideea ca: ”doar inlaturind de la putere partidul comunistilor din Republica Moldova vom putea si noi construi o Moldova Noua”.

Partidul comunist chinez este ceva mult prea strain cetatenilor Chinei, marcati de traditionalism, insa oficialii partidului folosind masele social vulnerabile, inselatoria, violenta cit si atatand relatiile dintre diferitele clase sociale a dominat o natiune deosebita si isi mentine puterea pina in prezent prin aceleasi tactici, politici si reforme malefice. Igor Cojocaru doctor in stiinte politice

Lucia Neagu custode a Muzeului de Istorie si Etnografie din or. Balti a ramas profund marcata si ingrozita de continutul celor Noua Comentarii, ajungind la concluzia ca: ”cele relatate in capitolele cartii, unde sunt descrise torturile la care erau supusi cetatenii chinezi in diferite perioade de guvernare a partidului comunist, ca fiind descrieri ale iadului. Un om cu o ratiune normala si o inima umana curata nu putea infaptui asemenea lucruri”, iar lozincile lansate de PCC putin ce se deosebesc de cele pe care le-am auzit si le-am trait si noi in perioada sovietica.

Dobrogeanu Vasile profesor de istorie, membru al Asociatiei Istoricilor, presedintele concursului regional mentionat, in cadrul caruia a avut loc lansarea cartii a mentionat ca desi inca nu a studiat Comentariile, ”sesizeaza putine deosebiri intre dictaturile comuniste din intreaga lume si care doar si-au intetit ororile in timp, radacinile raului urmind a fi cautate atit in prezent cit si in trecut. Chiar daca in Republica Moldova partidul comunistilor a venit la putere prin alegeri democratice (caz unical), plecarea a fost in traditiile comunismului - prin incercarea de a-si mai mentine puterea prin folosirea, indobitocirii, violentei si insuflare a fricii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe