Nordul Italiei lovit de virusul Wuhan. Teatrul de Operă Scala din Milano anunţă suspendarea spectacolelor


Teatrul de Operă Scala din Milano
Teatrul de Operă Scala din Milano (Di Palickap - Opera propria, CC BY-SA 4.0, commons.wikimedia.org)

Teatrul de Operă Scala din Milano a anunţat că, din cauza evoluţiei răspândirii virusului Wuhan, îşi suspendă spectacolele programate, ca măsură de precauţie în aşteptarea dispoziţiilor autorităţilor competente. Comunicatul de presă a fost publicat duminică pe pagina oficială a instituţiei.

Decizia vine în contextul în care nordul Italiei a fost lovit de virusul Wuhan. Regiunile cele mai afectate sunt Veneto şi Lombardia, care au raportat mai multe cazuri de infectare şi două victime.

Cifrele prezentate de Serviciul italian de Protecţie Civilă anunţă un total de 79 de persoane afectate, dintre care 47 în regiunea Lombardia, 17 în Veneto, 2 în Emilia Romagna, doi turişti chinezi în Lazio şi un caz în Piemonte. Până în prezent, bilanţul victimelor a ajuns la 2 – una în Lombardia şi una în Veneto, anunţă TGCom24.

Prima victimă a virusului Wuhan în Italia a murit, vineri, la spitalul din Schiaviona, provincia Padova, după o spitalizare de câteva zile. Este vorba despre un pensionar, Adriano Trevisan, în vârstă de 78 de ani.

Cea de-a doua victimă este Giovanni Carminati, în vârstă de 77 ani, din Casalpusterlengo (Lodi), al cărui deces a fost înregistrat în regiunea Lombardia.

Moartea pensionarului internat în spitalul din Schiaviona a determinat plasarea în carantină a 450 de persoane în incinta spitalului, dintre care 300 sunt pacienţi şi 150 angajaţi, iar accesul în spital rămâne interzis până la noi ordine.

Ulterior, guvernul italian a adoptat un decret de lege cu măsuri pentru gestionarea situaţiei de urgenţă în zonele afectate, generată de proliferarea virusului Wuhan în Italia, a anunţat, sâmbătă, premierul Italiei Giuseppe Conte, informează Quotidiano.

Printre „măsurile extraordinare” specificate se numără şi „suspendarea călătoriilor didactice şi educaţionale organizate de şcoli, cu destinaţii atât în Italia, cât şi în străinătate”, manifestarile sportive precum şi unele dintre cele culturale, cum ar fi carnavalele organizate în zonă.

Detalii aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe