SUA anunţă că se pregăteşte pentru pandemie: închiderea şcolilor şi a birourilor

Nancy Messonier
Nancy Messonier (Samuel Corum/Getty Images)

Oficialii din domeniul sănătăţii din SUA au declarat, vineri, că se pregătesc pentru posibilitatea răspândirii noului coronavirus în comunităţile americane, care ar impune închiderea şcolilor şi a companiilor.

Statele Unite nu au deocamdată de a face cu răspândirea în comunităţi a virusului apărut în China centrală la sfârşitul lunii noiembrie.

Însă autorităţile medicale pregătesc personal medical pentru această eventualitate, a declarat, Nancy Messonnier, un oficial al Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

În săptămânile următoare, dacă virusul începe să se răspândească prin comunităţile americane, autorităţile din domeniul sănătăţii vor fi gata să închidă şcoli şi companii - de exemplu cele cu birouri în ţările asiatice - pentru a controla răspândirea epidemiei, a spus Messonnier.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că fereastra de oportunitate de a stăvili răspândirea internaţională a epidemiei se îngustează - întrucât virusul s-a răspândit în aproximativ 26 de ţări, generând un focar important în Coreea de Sud şi în Iran, Liban şi Italia.

„Dacă ne descurcăm bine, putem evita o criză severă, dar dacă pierdem oportunitatea, atunci vom avea o problemă gravă”, a declarat la Geneva, şeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Statele Unite au în prezent 13 cazuri de persoane diagnosticate cu virusul în ţară şi 21 de cazuri în rândul americanilor repatriaţi cu ajutorul zborurilor de evacuare din Wuhan şi de pe nava de croazieră Diamond Princess din Japonia, a declarat CDC.

Din 329 de americani evacuaţi de pe vasul de croazieră, la 18 rezultatele testelor au fost pozitive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe