Parade de modă cu uşile închise pentru Armani şi Biagiotti. Se tem de contagierea cu coronavirusul Wuhan

Parada Emporio Armani
Parada Emporio Armani (screenshot tramite foto pagina www.armani.com)

În timp ce numărul cazurilor de coronavirus în Lombardia este în creştere, stiliştii răspund apelului de a „reduce întâlnirile sociale” lansate de autorităţile italiene competente, anulând prezenţa publicului la paradele de modă programate duminică 23 februarie.

Ştirea a ajuns sâmbătă seară târziu: parada de modă Giorgio Armani, programată duminică, 23 februarie după-amiază, la ora 16:00, cu ocazia încheierii paradelor de modă milaneze, va avea loc în spatele uşilor închise, fără public. Cumpărătorii şi presa vor putea asista în streaming direct pe site-ul brandului, Armani.com şi pe conturile sale de Instagram şi Facebook, după-amiază de la ora 16.00. "Decizia a fost luată pentru a nu expune sănătatea oaspeţilor la niciun risc", a comunicat brandul.

După câteva ore, a urmat declaraţia brandului Laura Biagiotti: "Lavinia Biagiotti Cigna anunţă că parada va avea loc în spatele uşilor închise. Decizia a fost luată în urma agravării situaţiei legate de coronavirusul din ţara noastră pentru a nu expune oaspeţii la riscuri“. Acesta va fi transmis în streaming live la ora 12.30 pe site-ul oficial Laurabiagiotti.it şi pe cel al Camerei Naţionale a Modei italiene, precum şi de pe profilul Instagram @laurabiagiottiofficial şi pe pagina sa de Facebook.

Totodată, brandul Moncler a decis să anuleze parada: „În urma ultimelor actualizări referitoare la cazurile de coronavirus COVID-19 constatate în Italia şi a indicaţiilor furnizate public de autorităţile competente, Moncler, ca precauţie şi pentru a proteja sănătatea tuturor, comunică faptul că deschiderea pentru public a paradei Moncler Genius 2020 programată pentru duminică, 23 februarie la Milano este anulată".

Se aşteaptă alte ştiri privind celelalte parade programate, probabil cu alte anulări.