Iranul lovit de epidemia cu virus Wuhan. Mai anunţă două morţi, epidemii în mai multe oraşe

Epidemie de coronavirus în China
Epidemie de coronavirus în China (Hector Retamal/Agence France-Presse — Getty Images)

Coronavirusul s-a extins în mai multe oraşe iraniene, a declarat vineri un oficial al Ministerului Sănătăţii, iar focaul apărut în oraşul Qom a provocat încă două decese.

Iranul a confirmat 13 noi cazuri de coronavirus Wuhan, ridicând numărul total din ţară la 18, dintre care patru deja au murit.

„Pe baza rapoartelor existente, răspândirea coronavirusului a început în Qom şi acum a ajuns în mai multe oraşe din ţară, inclusiv Teheran, Babol, Arak, Isfahan, Rasht şi alte oraşe”, a declarat ministrul Sănătăţii, Minou Mohrez, citat de agenţia oficială de ştiri IRNA.

„Este posibil [ca focare, n.r.] să existe în toate oraşele din Iran”, a afirmat aceasta.

Majoritatea cazurilor de coronavirus din Iran s-au aflat în Qom, un oraş sfânt musulman pentru şiiţi, situat la 120 km sud de capitala Teheran.

Noile cazuri includ şapte persoane diagnosticate în Qom, patru în Teheran şi două în provincia Gilan, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Oficialii din domeniul sănătăţii au solicitat joi suspendarea tuturor adunărilor religioase din Qom.

„Este clar că virusul Wuhan a circulat în ţară şi, probabil, sursa acestei boli au fost chinezii care lucrează în oraşul Qom şi care au călătorit în China”, a declarat oficialul Ministerului Sănătăţii, Mohrez, potrivit IRNA.

Focarele au apărut în timp ce iranienii votează la alegerile parlamentare, considerate extrem de importante, pe fondul crizelor care au zguduit Republica Islamică, mai ales după tensionarea fără precedent a relaţiilor cu SUA luna trecută.

Liniile aeriene irakiene au suspendat zborurile către Iran ca măsură de protecţie împotriva focarului cu virus Wuhan, a declarat joi agenţia de ştiri irakiană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe