Nicuşor Dan: PNL încearcă să se poziţioneze într-un tandem cu USR pentru parlamentare. Nu este cazul

PNL şi-a manifestat dorinţa, prin vocea Alinei Gorghiu, să colaboreze cu Uniunea Salvaţi România în vederea susţinerii unui viitor guvern după alegerile parlamentare. Replica lui Nicuşor Dan nu s-a lăsat mult aşteptată şi nu o să o încânte deloc pe şefa liberalilor.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PNL încearcă să se poziţioneze într-un tandem cu Uniunea Salvaţi România (USR) pentru alegerile parlamentare, însă nu este cazul din moment ce reforma internă a acestui partid lipseşte cu desăvârşire, a fost replica lui Nicuşor Dan pentru şefa liberalilor Alina Gorghiu care a vorbit despre o eventuală colaborare între cele două formaţiuni.

"Doamna Alina Gorghiu, co-preşedinte PNL, a început să ne facă oferte publice de colaborare, dorindu-şi o susţinere comună a unui viitor Guvern. Este, pe de o parte, un mod uşor neserios de a face politică după o serie lungă de atacuri politice împotriva Uniunii Salvaţi România şi, pe de altă parte, o declaraţie prematură în absenţa unei voinţe politice dovedite pentru reformă internă a PNL, pentru transparenţă şi bună guvernare în administraţia locală sau centrală", a declarat Nicuşor Dan.

Cum răspunde Nicuşor Dan

1. USR nu va face alianţă cu niciun partid, deci nici cu PNL. Alianţă pentru vechile partide înseamnă negociere de funcţii şi împărţire a resurselor publice prin alocări bugetare discreţionare către clientela politică. Nu suntem şi nu vom fi parte a acestor trocuri.

2. Susţinem un premier tehnocrat şi un guvern care va prelua proiectele noastre în programul de guvernare.

3. Vom susţine măsurile guvernamentale care vor duce la o mai mare transparenţă a actului sau deciziei publice, la debirocratizarea administraţiei şi la o creştere a respectului faţă de lege, însă nu vom da un cec în alb niciunui Guvern.

4. PNL încearcă să se poziţioneze într-un tandem cu USR pentru alegerile parlamentare. Nu este cazul. Aşteptăm, înainte de toate, reforma internă a PNL.