Clotilde Armand: Andronescu vrea să menţină politizarea şcolilor. Să-şi vadă mai bine de dosarul Microsoft

Franţuzoaica Clotilde Armand nu este deloc încântată de iniţiativa Comisiei de învăţământ conduse de fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care încearcă să amâne desfăşurarea concursului pentru posturile de director de şcoli.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch times)

Este inadmisibilă intervenţia PSD - prin Comisia de învăţământ din Senat condusă de Ecaterina Andronescu - în privinţa organizării concursului pentru directorii de şcoli, şi-a exprimat nemulţumirea vineri, pe contul său de Facebook, Clotilde Armand, consilier local în cadrul Uniunii Salvaţi România (USR).

"Prin amânarea susţinerii acestui concurs naţional în cursul lunii octombrie, senatoarea PSD Ecaterina Andronescu încearcă să menţină politizarea conducerii şcolilor, în aşa fel încât aceasta să fie în continuare monopolizată de clientela de partid a PSD. USR consideră că doamna Andronescu ar face mai bine să răspundă în faţa procurorilor şi judecătorilor în privinţa implicării domniei sale în dosarul Microsoft şi să lase în pace organizarea acestui concurs naţional pentru ocuparea poziţiilor de director de şcoli prin care s-ar reprofesonaliza şi depolitiza conducerea şcolilor", a subliniat Clotilde Armand.

Potrivit consilierului USR, partidul pe care îl reprezintă susţine profesionalizarea şi depolitizarea tuturor structurilor din aparatul public, în aşa fel încât acestea să servească exclusiv interesul cetăţeanului, nu interese clientelare de partid.

Reacţia reprezentantei USR vine în contextul în care, deşi depolitizarea învăţământului este una dintre marile doleanţe ale cadrelor didactice, Comisia de învăţământ din Senat încearcă să amâne desfăşurarea concursului pentru posturile de director de şcoli, lăsând numirea acestora în sarcina următorului guvern - care va fi unul politic. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne